Regidors CiU

Els regidors es baixaran el sou un 4 per cent

  • Convergència i Unió vol que es destini l’estalvi en sous al Rebost Solidari.

  • Els regidors es baixaran el sou un 4 per cent, i l’atribució dels grups municipals ho farà un 5 per cent.

L’equip de govern de Sabadell porta al proper ple una proposta per retallar les aportacions als grups municipals i als 27 regidors de la corporació local. En línia amb les retallades locals posades en marxa des de l’aplicació del pla d’estalvi, el consistori vol també retallar despeses en aquest sentit, tot i que l’estalvi és més simbòlic que efectiu.

L’ajuntament de Sabadell aprovarà en el proper Ple municipal, que es celebra el proper dimarts, baixar el sou als càrrecs polítics i als grups municipals. Mentre que es reduirà un cinc per cent la retribució als sis grups municipals que té actualment el consistori, es retallarà un quatre per cent el sou als regidors amb responsabilitat de govern i les dietes als regidors que no tenen responsabilitats executives.

Segons els càlculs que ha fet públics aquest divendres el portaveu de CiU, Carles Rossinyol, aquesta retallada farà que el consistori estalvii uns 30.000 euros en el que queda d’any, i uns 60.000 euros durant l’any 2013.

Amb un pressupost que ronda els 200 milions d’euros, aquests importants són poc importants però cal fer-los perquè són exemplificadors i cal fer allò que es predica i els sacrificis que es demanen als altres”, diu el portaveu de CiU, Carles Rossinyol.

CiU vol que l’estalvi es destini al Rebost Solidari

En aquest sentit, CiU vol que els més de 40.000 que s’estalviaran en sous i atribucions es destinin a una finalitat concreta. Per això, volen que es donin de forma directa al Rebost Solidari, que dóna aliments a unes 2.000 famílies de la ciutat.

Perquè aquesta retallada realment es visualitzi i serveixi per alguna cosa, és bo que donem suport a aquells sectors que ho passen especialment malament. Per això, volem que els diners estalviats no es perdin entre el marasme de deutes de l’ajuntament sinó que vagin directament al Rebost Solidari. Tothom sap que cada vegada té més necessitats i aquest import destinats al Rebost Solidari i si sobra a altres entitats del Tercert Sector pot servir molt per un sector de població que ho està passant molt malamen, assegura el convergent.

Segons CiU, cal donar suport al Rebost perquè és el moll de l’os perquè “qui ha de demanar menjar és que ho està passant molt malament”.

Què és el pla d’estalvi?

L‘ajuntament de Sabadell ha presentat un pla de mesures econòmiques per eixugar la morositat que tenia acumulada l’any 2011. Ara, el ministeri d’Hisenda fiscalitza les finances locals a canvi d’otorgar un préstec d’uns 23 milions d’euros.

Entre els compromisos locals, hi ha pel cantó de la pujada de taxes i impostos (com les taxes a les escoles bressol, serveis socials, escola Illa, equipaments esportius, Impost de Béns Immobles) i també pel cantó de la reducció de la despesa (disminució d’atribucions dels polítics, menys horaris d’obertura dels equipaments municipals, disminució dels costos de personal, fusió d’empreses municipals).

Van gastar més del que tenien i ara les coses cauen pel seu propi pes”, assegura Rossinyol. “A Sabadell gastàvem més del que s’ingressava i ara cal ajustar-se als ingressos reals. Com es fa? Com a tot arreu, malgrat que alguns després facin bandera (contra les retallades de la Generalitat). A Sabadell es retalla, es fa fora la gent, es pugen impostos i no podia ser que no ens toquessin els sous dels càrrecs polítics”.

CiU considera coherent la retallada de sous dels càrrecs electes.

Comments are closed.