Un autobús, al centre. Autor: David B.

Els sabadellencs agafen el bus poc més d’un cop per setmana. Com millorar la dada?

Guanyem Sabadell, amb dos regidors, proposa un nou model de mobilitat a la ciutat. Demanen posar en marxa noves tarifes, obrir nous punts de venda de bitllets i estudiar més els horaris del bus a l’estiu.

La formació liderada per Marisol Martínez manté que les ciutats europees similars a Sabadell tenen un ús molt més intensiu del transport públic. En concret, sis vegades superior. A Sabadell els ciutadans agafen el bus 65 vegades a l’any, poc més d’un cop a la setmana. També detecten que el número d’usuaris del transport públic a la ciutat ha baixat des de finals de la dècada dels 80.

El regidor Miquel Soler, aquest matí. Autor: cedida.
El regidor Miquel Soler, aquest matí. Autor: cedida.

Així ara demanen un nou model de mobilitat que incrementi la freqüència de pas del bus i revisi les rutes per donar un millor servei. Així volen noves tarifes per afavorir els col·lectius més vulnerables, ampliar els punts de venda de bitllets i estudiar els horaris del bus a l’estiu per adaptar-los millor.

El regidor Miquel Soler demana arribar a un Pacte local pel transport urbà, obrint la porta a revisar el conveni entre l’Ajuntament i l’empresa Transports Urbans de Sabadell, concessionària del servei.

No podem esperar a que s’acabin les obres del metro l’any 2017 per començar a tractar aquest tema. Això és esperar a un futur massa llunyà perquè pràcticament ja anem tard”, diu Soler.

Guanyem manté que la mobilitat en transport públic serà una de les seves prioritats durant aquest mandat municipal.

Foto portada: autobusos per la Rambla, en una imatge d’arxiu. Autor: David B. 

2 Comments