Els socialistes defineixen com una “falsetat” que el tripartit fes obres sense pagar

CiU els va acusar de deixar per pagar 538 milions en inversions a l’àrea d’influència de Sabadell.

El PSC escuda la morositat municipal en el deute de la Generalitat a l’ajuntament.

Els diputats socialistes al Parlament de Catalunya Daniel Font, Roberto Labandera i Montserrat Capdevila, a més del secretari d’Organització del PSC local, Paco Fernández, han assenyalat que la Generalitat del govern d’esquerres no va deixar 500 milions en inversions fetes per pagar a la comarca, com va assenyalar fa uns dies Convergència i Unió.

Els socialistes han fet la roda de premsa al Centre d’Atenció Primària de Gràcia, pagat per la Generalitat però amb els diners avançats per l’ajuntament, que així va aconseguir avançar la construcció. Els socialistes han convocat la premsa en resposta a les acusacions de Convergència i Unió fa unes setmanes, quan van destapar els deutes pendents amb infraestructures fetes durant el govern tripartit però que s’han de pagar ara o durant els propers anys. De fet, el portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, va assenayalar que hi havia pagaments pendents fins l’any 2045. Capdevila ha assenyalat:

Sabadell i el Vallès Occidental tenien un dèficit històric en infraestructures sanitàries, educatives, de comunicació i de benestar social. I durant set anys, els governs catalans liderats pels socialistes s’han esforçat enormement per reduir aquest dèficit, recuperant el temps perdut”.

Capdevila assegura que és fals que hi haguessin 500 milions sense pagar al Vallès en inversions fetes pel govern català. En quant als temors de CiU a nivell local de que caldrà pujar les taxes municipals a causa de la morositat de l’ajuntament, Capdevila ha assenyalat que “15,5 milions dels 25 que es deuen a proveïdors són els que la Generalitat es nega a pagar a l’ajuntament, sense que Carles Rossinyol no digui ni paraula d’aquesta realitat”.

“L’ajuntament és dels menys endeutats de Catalunya”

Per la seva part, el secretari d’Organitzacio, Paco Fernández, ha assegurat que CiU confon liquidesa amb endeutament. I ha assenayalat que si l’ajuntament necessita liquidesa és “perquè altres administracions, començant per la Generalitat de CiU, no paguen el que deuen”.Fernández ha assenyalat que el consistori està “ben gestionat” i manté que el de “Sabadell és dels menys endeutats de Catalunya”.

Comments are closed.