En Comú Podem busca millorar l’atenció primària des del Parlament

Invertir almenys el 25 per cent del pressupost de Salut en atenció primària: aquest és el repte que En Comú Podem està negociant al Parlament de Catalunya de la mà del diputat Joan Mena, alcaldable del partit a Sabadell. La pediatria i el personal d’infermeria són dues de les ferides més greus en l’àmbit municipal, però el seu objectiu va més enllà i vol reequilibrar el sistema sanitari de manera integral a través del pla ‘El retorn de les bates blanques’, entre altres propostes. La formació s’ha reunit aquest dissabte al centre cívic de La Creu Alta per estudiar l’estratègia.

Sabadell En Comú Podem ha expressat la seva voluntat per millorar les condicions laborals del personal sanitari així com per ampliar la cobertura de l’atenció primària. L’alcaldable del partit i alhora diputat al Parlament, Joan Mena, ha explicat aquest dissabte que aquesta setmana han aprovat una moció per garantir la permanència del servei de pediatria als CAP i ha avançat l’objectiu que tenen entre mans ara mateix: aprovar el pla ‘El retorn de les bates blanques’, que busca recuperar tot aquell personal desplaçat del sector a causa de les condicions laborals i dels salaris. De fet, fa només tres dies que les infermeres del Taulí es van mobilitzar per aquest mateix motiu (més info: ‘Les infermeres del Taulí alcen la veu i exigeixen dimissions‘).

——-PUBLICITAT——-

——-PUBLICITAT——-

Mena ha apuntalat el seu discurs amb un metge ja jubilat Antonio Rodríguez. Rodríguez va treballar durant molts anys al CAP de Ca n’Oriac i avala les propostes de Sabadell En Comú Podem, ja que considera que cal ampliar les plantilles per oxigenar les ràtios de pacients així com també recondicionar els equipaments per millorar el servei.

“Un dels problemes que hem detectat a Sabadell és la manca d’espais. Està perfecte ampliar l’Hospital de Sabadell, però també és necessari que alguns centres d’atenció primària puguin ampliar-se i reformar-se. El CAP de Ca n’Oriac, per exemple, necessita una ampliació ja perquè si no serà impossible donar un servei amb l’atenció i qualitat adequada”, ha diagnosticat Rodríguez.

És per aquest motiu que la formació considera necessari abocar almenys el 25 per cent del pressupost en l’atenció primària; una reivindicació que també comparteix la Federació d’Associacions de Veïns (més info: ‘L’èxit de la manifestació a Madrid esperona la Plataforma per la Defensa de la Pediatria‘). Mena ha celebrat aquest primer pas endavant a través de la moció aprovada al Parlament i assegura continuar treballant per aconseguir millores al sistema sanitari.

Foto portada: Joan Mena i part del seu equip, aquest dissabte a Cal Balsach. Autora: J. Ramon.

Comments are closed.