Llums Nadal ajuntament

En Comú Podem demana reduir la il·luminació nadalenca

La Declaració d’Emergència Climàtica que l’Ajuntament va aprovar ara fa vuit mesos no està tenint prou impacte en les actuacions municipals. Així ho creu Sabadell En Comú Podem, qui demana a l’Ajuntament que prengui mesures més fermes per mitigar el canvi climàtic com per exemple revisar la il·luminació nocturna dels edificis públics, instal·lar plaques fotovoltaiques o reduir una hora diària els llums de Nadal. Tot plegat arriba després d’un dels estius més càlids dels últims anys i travessant l’última setmana d’octubre amb una temperatura més alta de l’habitual.

Sabadell En Comú Podem demana que l’Ajuntament apliqui mesures contundents contra el canvi climàtic i reforci el compromís que va adoptar al febrer amb la Declaració d’Emergència Climàtica (més info: ‘Aprovada la Declaració d’emergència climàtica i l’Agenda 2030‘). La formació encapçalada per Joan Mena té la sensació que “són mesures que persegueixen la foto i que no es plantegen ni s’executen amb suficient calat” i assenyala els pressupostos i els calendaris com dos escenaris on actuar.

“Vivim en un context de crisi energètica i ambiental que ens obliga a repensar la nostra manera de viure i de consumir energia. Des de Sabadell En Comú Podem considerem que la solució de problemes globals com aquests passa en gran mesura per les actuacions a nivell local”, insten en un comunicat.

En aquest sentit, la ciutat també ha d’acatar el paquet de mesures per l’estalvi energètic decretat pel govern espanyol a finals d’agost (més info: ‘Les mesures d’estalvi energètic no acaben de convèncer als comerciants‘), però En Comú Podem aposta per altres actuacions, com revisar la il·luminació nocturna dels edificis públics, augmentar les inversions per millorar l’eficiència energètica d’aquests mateixos, reduir una hora al dia els llums de Nadal i incentivar la instal·lació de plaques fotovoltaiques. També demana promoure aquests hàbits a través de campanyes de conscienciació als treballadors públics i a la ciutadania en general i executar les mesures aprovades pel Consell de Ministres amb “exemplaritat”.

Més info:

Llums de nadal a l’Ajuntament. Autor: David Chao.

Comments are closed.