En Comú Podem aposta per una “oposició constructiva” amb propostes concretes

Sabadell En Comú Podem buscarà ser útil des de l’oposició durant el mandat. Així ho han explicat aquest dijous els regidors electes Joan Mena i Alejandra Sandoval, que han assegurat que posaran sobre la taula “temes concrets que beneficiïn els sabadellencs i sabadellenques”. El grup espera que Farrés mantingui un govern dialogant amb la resta de sensibilitats polítiques tot i la majoria absoluta. De moment, Mena diu que només s’han donat els primers contactes telefònics.

A pocs dies de la constitució del nou ple i la previsible investidura de Marta Farrés com a alcaldessa, els representants de Sabadell En Comú Podem han fet públiques les prioritats que marcaran l’agenda del seu grup municipal en el pròxim mandat. El partit intentarà impulsar, des de l’oposició, els projectes de transformació que porten en el programa. L’altra prioritat, ha dit Mena, serà “fiscalitzar l’acció de govern”.

Cinc punts prioritaris

Entre els aspectes que consideren més importants, el portaveu ha destacat que proposaran mesures per reconduir les polítiques econòmiques i començar amb una nova reindustrialització de la ciutat. També per repensar l’ecologia urbana, amb un pla de recuperació de zones verdes i un nou pla estratègic pel riu Ripoll.

En termes d’educació, Sandoval ha parlat de la recuperació del ‘Pla per a l’Equitat i l’Èxit educatiu’ aprovat al govern quadripartit. “Ens permetria que tots els nens i nenes de la ciutat tinguin les mateixes condicions i les mateixes possibilitats”, ha declarat. També posen sobre la taula l’ampliació de places de les escoles bressol i la creació d’una escola de segones oportunitats. A nivell de cultura, posaran en comú un nou pla de museus. Finalment, pel que fa a les propostes socials i de salut, Sandoval destaca la necessitat de “desburocratitzar” els tràmits municipals, de defensar la Pediatria i el creixement del Taulí.

Valoració dels resultats

“Estem relativament satisfets perquè hem superat el 5 per cent dels vots a tots els districtes de la ciutat i per tant tenim una força consolidada de forma transversal a tots els barris de Sabadell”, ha valorat Mena. Malgrat que els resultats no deixen lloc a cap tipus de misteri, els dos regidors han avançat que votaran per Joan Mena a la investidura de dissabte. “Amb el nostre vot estem garantint el compromís amb les 5.300 persones que van confiar en el nostre programa i el nostre projecte”, ha dit Sandoval.

Una altra de les novetats que tindrà el ple a partir d’aquest cap de setmana serà l’entrada de Vox. Mena ha assegurat que no tindran “cap tipus de relació” amb el grup d’extrema dreta. “Tampoc som partidaris de facilitar el seu protagonisme i convertir-los en el centre d’atenció”, diu, alhora que afegeix que “el millor que podem fer per la ciutadania és explicar que aquest tipus de situacions es combaten amb millors propostes socials”.

Foto de portada: Joan Mena i Alejandra Sandoval, aquest dijous a la plaça Sant Roc. Autor: Jordi M.

Comments are closed.