Joan Mena y Alejandra

En Comú Podem reclama millorar els polígons: “Estem perdent oportunitats”

El grup municipal de Sabadell En Comú Podem presentarà una moció el proper dilluns per afavorir la dinamització dels polígons d’activitat econòmica (PAE) de la ciutat. El portaveu del grup, Joan Mena, ha remarcat que es tracta d’una moció ambiciosa i a llarg termini, però que cal dur-la a terme per obtenir una estratègia de reindustrialització.

Entre els acords més importants del document, la coalició demana dur a terme un pla anual d’inversions en els Polígons d’Activitat Industrial amb l’objectiu de donar resposta a les principals mancances actuals, millorar l’espai públic i activar el sòl industrial. També proposen elaborar un Pla Directori dels polígons centrat en l’estratègia a vuit anys vista, acompanyat d’una anàlisi de la situació actual amb l’objectiu de revitalitzar els polígons per tenir màxima ocupació de superfície.

“L’activitat de la ciutat ha anat perdent pes i això dificulta la implementació de noves empreses. S’ha d’apostar per un nou model productiu que crearia nous llocs de treball”, exposa Mena.

Joan Mena ha afirmat que ja han existit converses amb el PSC, Junts i Esquerra Republicana i que “de moment han entès el marc centrat en la indústria verda i planificada”. També ha destacat que s’ha parlat amb els agents econòmics que col·laborarien en aquestes propostes i ha criticat la falta de planificació per part del govern.

“Hem detectat que Sabadell està perdent oportunitats importants com les subvencions de Next Generation. Existeix una falta de planificació constant per part del govern i no pot ser que es perdin aquestes oportunitats industrials”, sosté el portaveu.

Posteriorment, Mena ha aclarit que han basat algunes de les seves propostes en èxits d’altres ajuntaments com el de Santa Perpètua de Moguda en l’aplicació tecnològica i en el de Rubí en sostenibilitat. En aquests casos, sol·liciten la implantació i gestió de les TIC i les tecnologies 4.0 i promoure mesures per afavorir la sostenibilitat.

Per concloure, ha destacat que s’haurien de solucionar algunes problemàtiques com les connexions a tots els polígons industrials de la ciutat a través del transport públic i estudiar amb la TUS els horaris de primera i última hora per garantir les necessitats laborals dels i les treballadores.

Foto portada: Joan Mena i Alejandra Sandoval en la roda de premsa. Autora: Noèlia Pérez.

Comments are closed.