Foto portada: la regidora de Sabadell En Comú Podem Alejandra Sandoval. Autor: Albert Pardina.

En Comú Podem proposa que els districtes abordin els pressupostos participatius

En vistes al ple municipal del proper dilluns, Sabadell En Comú Podem presentarà una moció pel que fa al repartiment i funcionament dels pressupostos participatius. Des que els pressupostos s’aproven anualment, “no han funcionat i no responen a les verdaderes necessitats de la ciutat” ha recalcat la regidora Alejandra Sandoval. La moció incorpora la “creació d’uns pressupostos participatius de mandat i executats pels districtes”.

La regidora ha insistit que la moció que presentaran compleix amb els estàndards d’uns pressupostos participatius democràtics al deixar en mans dels districtes els projectes (ja siguin petits o grans) per la millora de la ciutat. Afirma que l’article 2 del Reglament aprovat durant el mandat anterior, contempla que la ciutadania sigui acció directe a l’hora de definir les polítiques públiques de la ciutat i que el govern actual no ho està complint.

“Proposem que la ciutadania pugui decidir què accions i polítiques s’han de dur a terme, ells són els que millor saben què necessita el barri”.

En aquest sentit, plantegen que siguin uns pressupostos participatius de mandat, que durin els quatre anys de legislatura i que les propostes es vagin aprovant i executant durant aquest període. Així mateix, la portaveu remarca que “han de ser exercides i executades pels districtes” i que d’aquesta manera “s’aprofundeixen i s’amplien els drets de l’article 2 del Reglament de donar veu els consells dels districtes i associacions de veïns”. Declara que els pressupostos han de ser tractats i treballats des dels districtes, que cadascú tingui la possibilitat de decidir a què es destinen els recursos, “què millor que els ciutadans d’un barri saben les necessitats que hi ha”.

La regidora insta al PSC a aprovar la moció i que, des de l’oposició, no cessaran les negociacions amb el partit de govern per millorar la vida de la gent. Esperen que en el proper ple es discuteixi i tinguin el suport de l’espectre polític actual i que permeti donar veu a la ciutadania.

Recalca la recerca d’instruments més democràtics i participatius per fer a la ciutadania partícip de les decisions i propostes de manera activa, “seguirem portant propostes en benefici dels sabadellencs per a fer-los formar part de la política ciutadana, que hauria de ser important per aquells que exercim un càrrec públic”. Una proposició treballada i elaborada també amb el feedback que la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS) ha proporcionat en relació a aquesta mesura. Des del partit esperen comptar amb el suport del govern (no garantit ara mateix) i de la resta de l’oposició. No obstant, Sandoval ha anunciat que ja han mantingut reunions amb els socialistes per trobar com aprofundir el reglament i la metodologia per abordar aquesta qüestió.

Foto portada: la regidora de Sabadell En Comú Podem Alejandra Sandoval. Autor: Albert Pardina.

Comments are closed.