Foto portada: el portaveu d'En Comú Podem, Joan Mena, en una trobada amb els veïns dels Merinals. Autor: cedida.

En Comú Podem reclama més recursos per als Merinals

Sabadell En Comú Podem es mobilitza per adequar el barri dels Merinals. El portaveu del partit, el sabadellenc Joan Mena, apel·la a l’Ajuntament i també a la Generalitat per anar més enllà d’una “rehabilitació de mínims” i implementar mesures en l’àmbit energètic i ambiental. Més concretament, exigeix al govern municipal que prioritzi Els Merinals a l’hora d’aplicar la Llei de Barris Verds (actualment en plena tramitació al Parlament) i, a l’autonòmic, que inclogui mesures d’eficiència energètica als blocs de pisos pendents de rehabilitació a través dels fons Next Generation.

Els Merinals és un barri prioritari per a En Comú Podem. La formació liderada pel diputat al Congrés Joan Mena assenyala que el deteriorament de la majoria de pisos que hi ha en aquesta zona del Districte 5 és molt preocupant i, per això, aquest divendres ha reclamat més implicació del govern municipal i del govern català en la reconstrucció de 170 habitatges (més info: ‘Primer acord per rehabilitar els pisos dels Merinals: el pressupost‘).

“Celebrem que hi hagi una taula per abordar la qüestió, però ha d’anar acompanyada de recursos suficients. Calen recursos per anar més enllà d’una rehabilitació de mínims”, reivindica el sabadellenc Joan Mena.

En aquest sentit, En Comú Podem afegeix la necessitat d’implementar mesures en l’àmbit energètic a través dels fons europeus Next Generation i de la Llei de Barris Verds (que actualment encara s’està tramitant al Parlament). Segons la formació, això beneficiaria a aquests blocs de pisos, que incorporarien ascensor, per exemple, i també tindria un impacte favorable a escala social i mediambiental. La coordinadora del partit, Alejandra Sandoval, defensa que l’Ajuntament hauria de posar aquesta actuació per davant d’altres projectes.

“L’alcaldessa faria bé en centrar més temps en problemàtiques com la de Merinals i menys en projectes insostenibles al servei d’empreses privades com el del Surf City. En aquests moments d’emergència climàtica no podem oblidar la dimensió ambiental de totes les actuacions públiques”, ha retret Sandoval.

Tot això ha estat en un acte que el partit ha situat a la plaça Veneçuela, al mateix barri dels Merinals, i que ha comptat amb la interacció d’alguns veïns, que han exposat algunes de les seves principals reivindicacions al portaveu i diputat al Congrés, Joan Mena.

Foto portada: el portaveu d’En Comú Podem, Joan Mena, en una trobada amb els veïns dels Merinals. Autor: cedida.

Comments are closed.