Foto portada: imatge d'arxiu de l'Ajuntament durant la Segona República. Autor: cedida.

En Comú Podem reclama un espai en homenatge a la Segona República

En Comú Podem reclama un espai en record a la Segona República i a les víctimes del franquisme. Concretament, la formació liderada pel sabadellenc Joan Mena suggereix el triangle comprès entre el carrer de la República i Tres Creus perquè “hem de resignificar aquest espai a la ciutat i la ubicació d’un memorial republicà li conferiria una centralitat entorn la memòria històrica”, en paraules del mateix portaveu. La proposta arriba a la vigília del Dia de la República, que se celebra el 14 d’abril.

El Pla de Memòria Democràtica de Sabadell preveu accions per mantenir i reforçar la memòria històrica a l’espai públic i el grup municipal En Comú Podem proposa incloure-hi un espai en homenatge a “les defensores i defensors de la República i de les persones represaliades pel franquisme per les seves conviccions republicanes”. El seu portaveu, Joan Mena, considera que els valors que representen aquesta posició política (“llibertat, igualtat i fraternitat”) continuen jugant un paper clau en la societat actual i per això defensa la creació d’aquest espai a Sabadell.

“Aquests valors continuen sent imprescindibles per seguir avançant en aquests aspectes en els quals encara queda molta feina per fer i, per això, el record de la proclamació de la Segona República és quelcom de rellevant i que caldria ampliar en un homenatge a les dones i els homes que van apostar-ho tot per la República amb la voluntat de contribuir a fer d’aquest un país millor”.

Concretament, En Comú Podem creu que seria oportú ubicar aquest memorial en un espai tan cèntric com el triangle comprès entre el carrer de la República i Tres Creus. La formació ha traslladat la seva reivindicació a l’Ajuntament amb motiu del Dia de la República, que se celebra aquest dijous 14 d’abril, i actualment està a l’espera d’una resposta.

Foto portada: imatge d’arxiu de l’Ajuntament durant la Segona República. Autor: cedida.

Comments are closed.