Joan Mena. Autor: D.J.

Sabadell En Comú Podem vol que la pujada de taxes es quedi en un 3,5%

Sabadell En Comú Podem ha presentat 11 al·legacions a les ordenances fiscals impulsades pel govern municipal de cara al 2024. Així ho ha confirmat aquest dijous el portaveu del grup municipal, Joan Mena, en roda de premsa. La formació proposa una esmena a la totalitat perquè la pujada d’impostos i taxes es redueixi ‘només’ un 3,5 per cent -la mitjana prevista és d’un 15- en paral·lel a l’IPC acumulat en l’últim any.

Les ordenances fiscals van ser aprovades inicialment el passat 11 d’octubre, amb dures crítiques de l’oposició per la pujada linial d’un 15 per cent de mitjana. Ara és període d’al·legacions. Sabadell En Comú Podem n’ha anunciat 11, centrades bàsicament en les polítiques socials, d’habitatge i mediambientals. Mena ha criticat el plantejament inicial del govern.

“[El PSC] va incorporar un partit de dretes al govern quan no tenia cap necessitat, va aprovar el nou síndic municipal amb les dretes, vol tirar endavant la compra del Museu del Gas amb la dreta i, ara, planteja una política fiscal sense contingut social”, lamenta Mena

En clau habitacional, els comuns reclamen aprofitar la Llei d’habitatge estatal per sancionar els domicilis desocupats, bonificar els habitatges que es posin a disposició del parc públic i aquells que realitzin una rehabilitació energètica. Pel que fa a les polítiques socials, proposen, entre altres mesures, una esmena per recuperar les bonificacions a les persones en situació de vulnerabilitat en la taxa de residus. També plantegen recuperar la tarifació social a tots els servies públics i incentivar fiscalment les bones pràctiques ambientals de les empreses de la ciutat.

Instaurar una taxa Amazon

Una de les propostes més destacades que ha presentat avui el grup municipal en matèria econòmica és instaurar a Sabadell l’anomenada Taxa Amazon, aprovada a altres ciutats com Barcelona. Es tracta d’una taxa que s’aplica a les empreses de distribució de comerç electrònic que facturen més d’un milió d’euros a l’any.

Foto de portada: Joan Mena, amb Alejandra Sandoval, durant un ple. Autor: David Jiménez.

Comments are closed.