Passeig plaça Major Sabadell

Entesa creu que el govern no facilita la millora del projecte del Passeig

  • Ha sol·licitat a l’alcalde que l’avantprojecte es sotmeti a informació pública.

  • Denuncia que només es podrà al·legar durant el mes d’agost.

Entesa per Sabadell lamenta que el govern municipal “vulgui imposar el projecte del Passeig i la Plaça Major elaborat, amb absolut secretisme, pels serveis tècnics municipals sense passar el tràmit d’informació pública”.

Segons informa la plataforma cívico-política en un comunicat, el projecte fou presentat el 20 de juny, però sense cap debat durant la seva elaboració ni després. Ara, només es permeten al·legacions al projecte d’obres de la fase 1 (entre la plaça de l’Àngel i el carrer de la Palanca), quan els aspectes fonamentals ja estan decidits.

Entesa alerta que “el període d’al·legacions coincidirà amb el mes d’agost”, una estratègia que evidencia l’escassa voluntat de participació ciutadana del govern presidit per Manuel Bustos.

Petició a l’alcalde

Així, en resposta a la negativa del regidor d’Urbanisme, Joan Manau, de permetre al·legacions a l’avantprojecte, aprovat divendres a la Junta de Govern Local, la portaveu del grup municipal d’Entesa, Virgínia Domínguez, ha adreçat una carta a l’alcalde amb tres peticions.

En primer lloc, sotmetre a informació pública el conjunt de l’avantprojecte del Passeig i la Plaça Major, prèvia publicació al web municipal de tots els documents preceptius (avantprojecte íntegre, plànols i pressupost). En segon terme, ampliar el període d’informació pública a tot el mes de setembre, per facilitar la participació de les entitats i la ciutadania. Finalment, suspendre l’expedient de contractació d’obres de la Fase 1 mentre no es resolguin les al·legacions al projecte.

Entesa denuncia el “desinterès del govern municipal pel procés participatiu en un projecte d’aquesta importància”, que no ha tingut en compte les conclusions del procés Construïm el Passeig, ni altres opinions.

3 Comments