Foto portada: David Chao.

Recels de l’Entesa a l’ampliació del Parc Taulí a l’edifici Ripoll

L’Entesa per Sabadell, ara dins la coalició de la Crida, reitera els seus recels a la forma com s’està ampliant l’hospital de Sabadell i construint per la via ràpida l’anomenat edifici Ripoll, que tindrà capacitat de fins a 105 nous llits, sobretot per urgències. Alerten que s’està fent sobre una zona amb risc geològic com és el talús del riu Ripoll.

L’Entesa ja va plantejar al·legacions en el seu moment, que van ser desestimades pel govern municipal, que ha autoritzat els tràmits promoguts pel Servei Català de la Salut. Ara insisteixen que s’està utilitzant la via d’urgència o d’interès públic per donar carta blanca per “saltar-se” normatives, requeriments normatius i de seguretat.

Aquestes són les principales crítiques de la formació entesista al projecte, més centrades en com s’està construint l’edifici que no pas en la necessitat de la pròpia ampliació.

  • El nou edifici s’està construint en una zona que pot tenir risc d’esllavissades segons un estudi de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. Per això, calen mesures de protecció o correctives que vagin molt més enllà de col·locar una “malla del tot ineficaç”. O, en cas contrari, evitar instal·lar l’edifici en la zona del talús del Ripoll.
  • L’Entesa també considera que no es preveu la ubicació de noves places d’aparcament, unes 18 segons la normativa, i a més se n’eliminen una cinquantena en superfície ja existents.
  • L’obra es va autoritzar sense projecte executiu. Un tràmit habitual però que s’ha deixat de banda al ser una obra urgent. L’Entesa assegura que s’han autoritzat els tràmits a partir d’una “mínima documentació”.
  • Tampoc es té en consideració la Cornissa del Ripoll segons es preveu al Pla Director de l’espai urbà obert de Sabadell aprovat l’any 2019, que configura tota la cornissa com una balconada que ha de resseguir la cornisa de nord a sud.

L’Entesa manté que el Taulí ha d’oferir una atenció de qualitat per a usuaris i professionals però no creuen que la forma d’ampliar l’hospital sigui adequada en aquest moment.

Foto portada: el nou edifici, entre l’hospital i l’edifici Santa Feu, aquesta tarda. Autor: David Chao.

Comments are closed.