Entesa critica Ajuntament per tema Cubigel

Entesa manifesta la seva preocupació pel futur de Cubigel

  • La plataforma cívico-política denuncia el retrocés de l’aposta industrial de l’empresa.

  • Es critica la manca d’informació del govern municipal.

L’Entesa per Sabadell ha acollit amb “preocupació extrema” el futur de l’empresa Cubigel Compressors, hereva de la històrica Unitat Hermètica, després de conèixer fa uns dies la compra per part del grup xinés Huayi.

Aquesta inquietud està motivada, per una banda, per la decisió de la companyia xinesa d’acomiadar el 25 per cent de la plantilla, 140 treballadors i treballadores, retallar un 15% els seus salaris o precaritzar una part de la plantilla que ara estarà contractada temporalment. D’altra banda, el grup Huayi reduirà de cinc a dos la gama de compressors, fet que implica un “retrocés en l’aposta industrial” de Cubigel que “pot tenir conseqüències estratègiques negatives, de manera que el futur de l’empresa és incert”.

Manca d’informació

Entesa lamenta que el govern municipal no informés d’aquestes novetats la passada setmana i haver-se assabentat de l’operació de compra pels mitjans de comunicació. Malgrat que, a començaments d’any, la Junta de Portaveus va recolzar plenament les reivindicacions de la plantilla per buscar un futur viable per a l’empresa.

Foto: Entesa per Sabadell

Comments are closed.