Foto portada: un helicòpter durant l'incendi dels horts de Can Llong. Autor: cedida.

L’Entesa responsabilitza al PSC dels problemes als horts de Can Llong

L’Entesa per Sabadell, ara dins de la Crida per Sabadell, assegura que el principal responsable de la situació conflictiva que es viu als horts de Can Llong és el PSC per la seva inacció des del govern municipal. El passat divendres es va produir una baralla a la zona, amb cinc detinguts i dos ferits, com va avançar aquest digital. A la tarda, un incendi vinculat a la baralla matinal. L’Entesa assegura que el govern municipal tolera el “nucli de barraquisme” i reclama actuacions per eliminar-lo.

Els horts entre la Ronda d’Europa i la Ronda Oest venen creixent, de forma irregular, des de fa almenys una dècada. L’Entesa recorda que el “nucli de barraquisme conflictiu” s’ha consolidat per la “tolerància” i “inacció municipal”. La propietat dels terrenys, asseguren els entesistes, és de l’Ajuntament, de l’empresa pública VIMUSA, i també d’alguns privats. Però s’han deixat ocupar i parcel·lar sense cap impediment al llarg dels anys, tampoc durant el mandat 2015-2019 quan l’Entesa, a través de la Crida, va formar part de l’executiu municipal.

“No es tracta d’una zona d’horts urbans sinó barraquisme en parcel·les marginals realitats amb materials residuals, amb abocaments de deixalles i on s’hi realitzen barbacoes, festes i altres activitats, algunes d’elles il·lícites, amb la generació de conflictes i de molèsties als veïns propers”, insisteixen en un comunicat.

De tot això, en té “ple coneixement el govern local”, diuen. Però no fa gaire per evitar-ho més enllà de “passar-se la pilota entre Ajuntament i VIMUSA, i actuacions inexistents com les anunciades fa més d’un any per la regidora Maria del Mar Molina”. Els entesistes reclamen al govern municipal que actuï d’una vegada per totes per “eliminar” definitivament aquest nucli de barraquisme.

Molina (Desenvolupament Urbà): “cara dura”

La resposta socialista no s’ha fet esperar. L’actual regidora de Desenvolupament Urbà (col·loquialment Urbanisme) ha qualificat les acusacions de l’Entesa de “cara dura”. “Aquests hors estan allà des de fa dècades. Hem estat nosaltres els que hem iniciat tots els procediments per acabar amb els horts il·legals”.

https://twitter.com/marmoligarcia/status/1549387091875864579?s=20&t=_o3q2N5K_40IOr-H0xaKYA

Molina ha respost les acusacions a través de Twitter. Fonts municipals insisteixen que els horts hi són des de fa molts anys i en concret “també en el mandat anterior”. “No s’hi havia dut a terme cap actuació fins ara que s’està treballant per a ordenar la zona”, afegeixen.

Més informació:

Foto portada: un helicòpter durant l’incendi dels horts de Can Llong. Autor: cedida.

Comments are closed.