Foto portada: els regidors d'ERC Èlia Soriano, Gabriel Fernàndez (portaveu) i Santi Valls, al Passeig Manresa. Autor: David B.

ERC proposa que VIMUSA gestioni el nou aparcament del Passeig

El grup municipal d’Esquerra Republicana (ERC) a l’Ajuntament portarà al ple del proper dimarts una proposta perquè el pàrquing subterrani del Passeig de la Plaça Major sigui de gestió pública directa a través de l’empresa municipal VIMUSA i que tingui preus de zona blava.

El portaveu del grup municipal d’ERC a l’ajuntament de Sabadell, Gabriel Fernàndez, manté que la tarifa del nou aparcament ha de ser “assequible i equiparable a la de la zona blava perquè puguin beneficiar-se els veïns del centre i els comerços de la zona”.

“En aquest espai es podrien traslladar 400 places d’aparcament de zona blava en superfície del centre i poder implantar al barri una zona verda amb una tarifa reduïda simbòlica pels veïns”, assegura Fernàndez.

La portaveu adjunta del grup municipal d’ERC, Èlia Soriano, ha manifestat que “la gestió pública directa és el millor del de gestió de l’aparcament del Passeig, tant per les necessitats de la ciutat com per les seves finances. La pitjor opció per a l’interès comú és privatitzar-ho”. Assegura que “el 100 per cent dels beneficis de l’explotació se’ls ha de quedar la ciutat com ja passa amb la zona blava”.

D’altra banda el regidor i president d’ERC Sabadell, Santi Valls, ha apuntat que “l’aparcament del Passeig és un element estratègic per millorar l’espai públic del Centre, avançar en la seva pacificació i millorar la mobilitat”.

La polèmica junta de portaveus sobre el cas Hasél

Fernàndez també s’ha referit a la moció sobre la llibertat d’expressió que es va debatre en la Junta de Govern d’aquest dijous. En principi hagués prosperat amb els vots d’ERC, Junts per Sabadell, la Crida i Podemos, però finalment no es va aprovar degut a l’abstenció de la portaveu de Junts, Lourdes Ciuró.

“Va ser una sorpresa per a tots perquè sortia com a proposant i va canviar el seu sentit de vot amb una abstenció, el que va permetre que el bloc del 155 imposés la seva voluntat no aprovant aquesta moció”, ha explicat Fernàndez

“La portaveu de Junts porta molts més anys que jo en la política i hi ha hagut molts debats complicats, fins i tot molt més complicats que els d’aquest dijous. Ha transcendit com si hagués estat un drama, però només hi van haver emocions, sentiments i posicions ideològiques fermes dels partits. No es voten els debats, es voten els acords”, ha conclòs el portaveu dels republicans.

Més informació: 

Ball de bastons entre els portaveus municipals a ritme del rap de Hasél

Segueix-nos a Telegram:

  • Segueix iSabadell a Telegram clicant el bànner o AQUÍ.
Segueix iSabadell a Telegram clicant al banner.
Foto portada: els regidors d’ERC Èlia Soriano, Gabriel Fernàndez (portaveu) i Santi Valls, al Passeig Manresa. Autor: David B.

Comments are closed.