Foto portada: un ciclista, entre Can Llong i Ca n'Oriac, fa algun temps. Autor: J.d.A.

ERC recupera la idea del ‘bícing’ a Sabadell i el vol abans de 2027

El principal grup de l’oposició, ERC (tres regidors), portarà al ple de proper dilluns una proposta per posar en marxa un servei públic de lloguer de bicicletes a Sabadell. Una idea que s’ha posat en circulació en la darrera dècada i mitja però mai s’ha acabat duent a terme, a diferència de desenes de municipis. Els republicans veuen possible tenir el servei abans que acabi el mandat, l’any 2027.

ERC considera que cal una aposta decidida per la bicicleta a tots nivells. Per una banda, cal millorar la infraestructura, actualitzant els carrils bici, baixant-los a la calçada, i creant-ne de nous. Per altra, treballant en xarxa amb els municipis limítrofs, com Castellar, Barberà, Badia i Sant Quirze, a més del Consell Comarcal. Però també posant en marxa un servei de lloguer de bicicletes, similar al popular ‘bícing’ barcelonès, que funciona des del 2007.

“Sobren els motius per aquest ‘bícing’ sabadellenc que ERC defensem i proposem”, assegura el regidor Santi Valls. “L’exemple de tantíssimes ciutats en demostra l’èxit”, insisteix.

El model republicà aposta per situar estacions de lloguer de bicicletes a prop de les estacions dels operadors de transport com Rodalies o FGC. A més, consideren que Sabadell és una ciutat on funcionaria bé, ja que és prou plana, amb pendents que gairebé mai superen el 2 per cent, amb l’excepció de la zona nord-oest (Can Rull, Cifuentes, Can Llong o Can Gambús), on tindria un paper preeminent la bici elèctrica.

Barcelona, Girona i bona part dels municipis dins de l’Àrea Metropolitana de Barcelona ja disposen d’un servei de lloguer de bicis des de fa anys. Però també és un model arrelat a ciutats com Madrid, Bilbao, Còrdova, Màlaga, Palma, Sant Sebastià, Sevilla o València i a Europa a París, Berlín, Londres, Amsterdam o Marsella.

Debat dilluns

La moció republicana, que es debatrà al ple de dilluns, insta el govern a desenvolupar la proposta en nou mesos per posar en marxa el servei dins aquest mandat municipals, és a dir, abans de maig de l’any 2027.

Foto portada: un ciclista, entre Can Llong i Ca n’Oriac, fa algun temps. Autor: J.d.A.

Comments are closed.