Gabriel Fernàndez i Èlia Soriano

ERC demana una comissió d’investigació sobre el cas Jesús Rodríguez

Esquerra Republicana forçarà un ple extraordinari a l’Ajuntament per debatre la creació d’una comissió d’investigació del cas Jesús Rodríguez. Així ho ha explicat aquest dimarts Gabriel Fernàndez, portaveu del partit i cap de l’oposició. La iniciativa tira endavant gràcies a la signatura dels set edils republicans, tot i que han declarat que obren la porta al fet que s’hi uneixin la resta de formacions.

Poc més d’una setmana després que es produís la destitució de Jesús Rodríguez, el grup municipal d’ERC ha anunciat que demana un ple extraordinari monogràfic amb l’objectiu de crear una comissió d’investigació sobre les informacions derivades del correu enviat per Jesús Rodríguez abans del seu cessament. Segons ha defensat Gabriel Fernàndez, les explicacions que han rebut des d’aleshores per part del govern no han estat suficients per esvair els dubtes generats.

“Si aquesta comissió arriba a la conclusió que els fets denunciats no són certs, serà bo per la ciutat. Però si aquesta comissió arriba a la conclusió que és veritat el que està denunciant estariem de nou davant d’un dels majors escàndols de la ciutat”, ha declarat Fernàndez.

D’acord amb les declaracions del portaveu del partit, els membres d’ERC han pogut llegir el mail enviat per Rodríguez, però no han rebut cap còpia. Tampoc han pogut accedir a l’informe jurídic. “No podem seguir llegint declaracions públiques i no arribar a la veritat, estem parlant de milers d’euros de tots els veïns i veïnes”, ha apuntat Fernàndez. Segons va relatar davant la premsa, el correu conté dubtes de Jesús Rodríguez sobre el càlcul de l’IPC; així com una referència a un informe extern sobre l’abonament dels interessos a SMATSA pels litigis que va perdre l’Ajuntament. Segons ell, el govern municipal no hauria seguit les indicacions de l’informe.

“No anem tant a les respostes tècniques, sinó també a saber què ha passat aquí. Si és cert o no és cert que hi ha unes instruccions que s’han complert o no. I si no s’ha fet el que l’informe jurídic que vam pagar amb els recursos de tots recomenava fer, per què. Això ha de ser amb llums i taquígrafs, davant dels representants de la ciutadania”, ha conclós Fernàndez.

Cal recordar que no és la primera vegada que ERC fa servir aquest mecanisme durant el mandat. El Reglament Orgànic Municipal (ROM) permet convocar sessions plenàries extraordinàries amb el suport d’una quarta part dels regidors; i amb els set edils d’Esquerra ja superen aquest percentatge. Tot i això, Fernàndez ha convidat a la resta de grups municipals a unir-se a la petició. “Entenem que això no va de partits, això va del bé comú i de la ciutat; tothom ha de voler en aquest Ple esclarir els fets i arribar a la veritat”, ha assenyalat.

Ciutadans també reclama una comissió d’investigació

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Sabadell, José Luís Fernández, també ha reclamat aquest matí la celebració d’un ple extraordinari monogràfic sobre la destitució de Jesús Rodríguez. El portaveu liberal ha indicat que no vol un “tancament en fals” de les presumptes irregularitats denunciades i les explicacions ofertes pels tècnics municipals són insuficients. “Des de Ciutadans considerem que és necessària una comissió de recerca per poder reclamar documentació i demanar compareixences, és el mínim que es mereix la ciutadania”, ha indicat Fernández.

Més informació:

Foto de portada: Gabriel Fernàndez, amb els regidors republicans durant la roda de premsa d’avui.