Una de les barraques a l'eix Macià. Autor: David B.

ERC creu que ubicar les barraques a la plaça del Treball és un “error”

Esquerra Republicana Sabadell (ERC) i el Jovent Republicà de Sabadell han lamentat “l’error” del govern PSC-Marta Morell d’ubicar les barraques de Festa Major a la plaça del Treball. Remarquen que l’executiu municipal hagi triat un emplaçament inadequat per motius sanitaris, de seguretat i de respecte als veïns, i rebutgen que hagi pres la decisió sense informar-ne l’Agrupació de Veïns de Gràcia (AVG).

Els membres de la formació republicana expliquen que “estem satisfets que es planifiquin les activitats de festa major mantenint l’espai de cultura popular de barraques, organitzat per la Comissió de Festes Populars de Sabadell (CFPS) en la que en serà la 21a edició”.

“Tornar a ubicar les barraques dins la trama urbana (en aquest cas, a la plaça del Treball, al barri de Gràcia, amb coexistència directa amb veïns) és, sens dubte, un error”, han apuntat en un comunicat.

ERC assegura que “l’emplaçament determinat des del 2016 a l’Eix Macià garanteix millors condicions en matèria de seguretat així com un espai no habitat sobre el parc Catalunya. Les vies àmplies i ben il·luminades de l’eix Macià són també més segures que no pas la trama urbana estreta del barri de Gràcia per garantir el retorn dels participants de barraques, també pel que fa al manteniment de les distàncies de seguretat”.

“Insult a la intel·ligència”

D’altra banda manifesten estar “estupefactes, també, davant la denúncia que el govern de Marta Farrés no permet a la comissió organitzadora de la Festa Major de Gràcia (que tindrà lloc la setmana següent a la de la ciutat) fer activitats a la plaça del Treball si no en pot garantir el tancament perimetral. Un veritable insult a la intel·ligència ciutadana en general i a la dels graciencs en particular”.

“Ens semblen greus i simptomàtiques del tarannà d’aquest govern les denúncies del moviment veïnal del barri de Gràcia, que evidencia, de nou, el menyspreu del govern del PSC als veïns del barri; en aquest cas, prenent una decisió d’aquesta magnitud en plena pandèmia i en un tema tan sensible en aquest barri de la ciutat sense consultar-ho abans amb els veïns i l’AVG. Els veïns manifesten viure una nova “cacicada pròpia d’un règim autoritari”.

Exigeixen rectificació

“Exigim al govern del PSC, Junts i Marta Morell que rectifiqui i faci marxa enrere en aquesta decisió imposada, que cerqui i treballi amb els veïns i l’AVG una solució de consens, i que posi sempre per davant l’interès general, les bones formes i la cura per la salut de tothom en la presa de decisions. Posem de manifest que, malauradament, l’executiu municipal menysté els veïns de Gràcia un cop més amb aquesta decisió i amb el fet d’haver-la pres sense ni tan sols informar-ne l’entitat veïnal. La trama urbana gracienca va bé a l’actual govern de Sabadell per dur-hi una activitat que genera incomoditat als veïns, però no per crear la biblioteca, el projecte de teatre infantil i l’espai cultural cívic que el Govern de Transformació (2015-2019) havia planificat a la fàbrica Sallarès i Deu”, conclouen.

“No s’han programat barraques”

D’altra banda, el regidor de Cultura, Carles de la Rosa, ha manifestat a través de les xarxes socials que “en aquesta edició no s’han programat Barraques. L’organització de la Comissió de Festes Populars només ha planificat, en cas de que es pugui realitzar, algunes activitats culturals. Encara no hi ha cap decisió definitiva sobre cap escenari. Sempre es prioritzarà la seguretat de les veïnes i veïns de Sabadell”.

Foto portada: Una de les barraques a l’Eix Macià. Autor: David B.