Foto portada: el regidor d'ERC Raül Garcia Barroso i la portaveu de la Crida, Nani Valero.

ERC i la Crida: “presentar al·legacions és la nostra feina i la seguirem fent”

Reaccions de l’oposició a les crítiques del govern municipal, que els acusa de torpedinar el projecte del Campus Urbà de Ciències de la Vida i la Salut per presentar una quarantena d’esmenes a la cessió de l’Artextil a la UAB. “La nostra obligació és mirar els expedients, proposar millores i fer al·legacions”, assegura el regidor republicà Raúl García Barroso. “Hi havia errades tan bàsiques que era impossible no fer al·legacions”, assegura la portaveu de la Crida per Sabadell, Nani Valero.

Vagi per endavant que al·legar és un dret administratiu a l’abast de qualsevol ciutadà, entitat o formació política. En la cessió dels 7.000 metres quadrats de l’Artextil a la Universitat Autònoma de Barcelona, aprovada inicialment a l’octubre de 2021, se n’han presentat 40.

Bona part d’elles les ha presentat un particular, Eugeni Sánchez, que havia estat secretari-interventor de l’Ajuntament. Bona part de les seves esmenes han estat secundades pel principal grup de l’oposició, Esquerra Republicana.

“Entre les obligacions de l’oposició hi ha la fiscalització i control. És part de la nostra feina. És la nostra obligació mirar els expedients i proposar millores i esmenes per la via de les al·legacions. És bàsic, la nostra feina i la seguirem fent”, assegura el regidor Raül Garcia Barroso, lletrat de professió.

García Barrosso desvincula les al·legacions dels possibles incompliments dels compromisos marcats pel govern. “Potser a nivell pressupostari no tenen ben lligat el projecte però és molt fort que ens critiquin que fem la nostra tasca d’oposició. A més ens han rebutjat totes les esmenes”.

La Crida per Sabadell ha presentat sis esmenes, com també n’ha presentat sis l’Entesa per Sabadell. La portaveu de la Crida, Nani Valero, va més enllà: “qui governi ha de comptar amb els temps i els calendaris. Si no ho fa, és un incompetent”.

“La nostra tasca és fiscalitzar, revisar els expedients, controlar i, arribat el cas, al·legar. És que a més hi havia errors tan bàsics que era impossible no al·legar. L’expedient tenia dates malament, per exemple. Faltaven documents. Està fet a tota pressa. La nostra obligació és que si tenim dubtes presentem al·legacions i el govern les ha de respondre tan aviat com els sigui possible. Si ells han trigat més a resoldre, això ja no és la nostra responsabilitat”.

Valero precisa que la cessió inicial de la nau a la UAB es va fer a l’octubre. L’aprovació definitva es farà al març, cinc mesos després. “Van obrir el període d’exposició pública tard, a mitjans de novembre, i malament, sense deixar-nos veure part de l’expedient”, diu. “Mentrestant van fer un gran acte a l’Artextil, amb moltes fotos com a tret de sortida del campus. Però això no va de fer-se fotos: això va de gestionar bé perquè si l’expedient fos impecable no hauríem al·legat res”.

Tant ERC com la Crida desvinculen els possibles retards en la concreció del campus del fet de presentar al·legacions: “el govern és víctima dels seus propis anuncis”, ressumeix Valero.

Més informació:

Foto portada: el regidor d’ERC Raül Garcia Barroso i la portaveu de la Crida, Nani Valero.