Pancarta pels refugiats a la plaça del doctor Robert, aquest dimecres. Autor: David B.

ERC demana que Sabadell se sumi a acollir refugiats de l’Afganistan

El grup municipal d‘Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Sabadell ha registrat una moció urgent a la Junta de Portaveus perquè Sabadell se sumi a l’oferiment d’altres ciutats catalanes per acollir refugiats de l’Afganistan.

En la moció presentada aquest dimecres, el partit republicà demana que l’ajuntament de Sabadell doni suport explícit a la iniciativa del govern de la Generalitat de Catalunya d’oferir-se al govern espanyol per acollir tants refugiats afganesos com calgui.

Demanen que l’Ajuntament “reforci el compromís, els recursos i el treball amb les entitats que a la ciutat gestionen els processos d’acollida de refugiats en matèria d’habilitats per a la integració (llengua catalana, entorn, cultura, feina, etc.) i cobertura de necessitats bàsiques (allotjament, manutenció, etc.).

D’altra banda, volen que “l’ajuntament de Sabadell reclami al govern espanyol, donat que és qui té les competències d’asil i refugi, que concedeixi els visats humanitaris necessaris i reconegui el dret de protecció internacional als refugiats afganesos amb la màxima” i al mateix temps “que es transfereixin al govern de la Generalitat —i que aquest els redirigeixi als municipals— els recursos econòmics necessaris per acollir aquests refugiats amb les màximes garanties.

El portaveu del grup municipal d’ERC, Gabriel Fernàndez ha recordat en una piulada que “el 2015 (Síria) ho vam liderar com a ciutat; ara cal fer-ho de nou sense dilacions. Som-hi”.

Foto portada: pancarta pels refugiats a la plaça del Doctor Robert, aquest dimecres. Autor: David B.

Comments are closed.