ERC en la presentació de la moció a la plaça de la Llibertat. Autor: Gemma Vives

ERC demanarà al ple un acord per dissenyar la nova plaça de la Llibertat

El grup municipal d’Esquerra Republicana demana una taula de treball per renovar la plaça de la Llibertat (al barri de la Concòrdia) i alhora satisfer als veïns, invertir correctament els diners públics i complir les promeses que va fer la tinenta d’alcaldessa Marta Morell durant la campanya electoral d’ara fa una mica més de dos anys. ERC presentarà la moció al ple del 2 de novembre, just el dia en què Morell passarà a ser una regidora no adscrita. En cas que la proposta prosperi, els republicans esperen que es paralitzi el projecte que el govern municipal té actualment entre mans.

Els republicans asseguren que s’estan reunint amb diferents entitats i veïns del barri i l’opinió és unànime: “No hi ha ningú que estigui content amb la plaça Llibertat”. Alguns dels elements que caldria renovar, segons ha recollit el partit, són les pistes de petanca i la zona de jocs infantils; en aquest darrer espai també caldria afegir adaptacions per a les persones amb diversitat funcional.

——————–PUBLICITAT——————-

——————–PUBLICITAT——————-

Per aquest motiu, el portaveu d’ERC Sabadell, Gabriel Fernàndez, ha manifestat la voluntat del partit per aplicar un projecte adequat a les necessitats del barri. Per fer-ho demanen crear una taula de treball amb tots els actors implicats abans de definir un projecte de renovació d’aquest espai. La regidora Glòria Llobet ha desplegat la proposta que duran al pròxim ple:

“És una moció de sentit comú. Si és una plaça que implica la vida de molts veïns i veïnes, com a mínim preguntem-los-hi què necessiten i si hi estan d’acord o no. Ens estem reunint amb diferents agents del barri i no hi ha ningú que estigui content. Per tant, és lògic que ho hem de parlar i aprofitem per fer una moció per poder parlar sobre la plaça de la Llibertat” ha explicat Llobet.

En aquest sentit, els republicans critiquen l’actitud “despòtica” del govern municipal a l’hora de tirar endavant de manera unilateral un projecte dotat amb 180.000 euros. Gabriel Fernàndez considera que el PSC no està fent un bon ús dels diners públics:

“Volem intentar trencar aquesta dinàmica despòtica per fer el que és de sentit comú. Els recursos de la ciutat són limitats. No es poden posar 180.000 euros aquí si això no deixarà conforme a ningú. Cap de vosaltres ho faria a casa seva; per què ho hem de fer amb els recursos de la ciutat?” ha plantejat Fernàndez.

També hi ha hagut retrets cap al grup municipal de Podem: recorden que Marta Morell, regidora d’aquest districte, va assegurar que impulsaria una sèrie d’actuacions en aquesta plaça i, dos anys després, encara no ho ha fet realitat. En cas d’aconseguir els 14 vots a favor que necessiten per aprovar la moció (de moment en tenen set, els corresponents als regidors republicans) el govern municipal hauria de paralitzar i reformular el projecte que actualment està treballant per la plaça Llibertat.

Segueix iSabadell a Telegram!

Segueix iSabadell a Telegram i rebràs les notícies més rellevants directament al teu dispositiu. Fes-ho AQUÍ.

Foto portada: Gabriel Fernàndez, segon per l’esquerra, amb la regidora Glòria Llobet. Autor: Gemma Vives.

Comments are closed.