ERC vol un fons d’emergència per a les entitats de cultura popular

Esquerra Republicana vol que es reforcin les entitats de cultura popular de Sabadell amb una convocatòria d’ajuts econòmics. El principal grup de l’oposició planteja, per una banda, un fons al qual totes les entitats puguin optar de manera pública i en lliure concurrència; per l’altra, suggereix que l’Ajuntament estudiï la possibilitat de finançar aquesta convocatòria amb partides eventuals no executades del pressupost de festa major.

La regidora republicana Glòria Llobet destaca la importància de les entitats de cultura popular i tradicional en l’activitat municipal i veïnal per defensar la proposta. Llobet considera que cal donar-los suport i per això planteja en nom de la formació una convocatòria d’ajuts extraordinària adreçada a les entitats de cultura popular. Esquerra Republicana amplia la iniciativa i atribueix el finançament d’aquest fons a eventuals partides no executades del pressupost de festa major. El portaveu, Gabriel Fernàndez, creu que és factible:

“Hem demanat formalment un informe detallat del grau d’execució del pressupost de festa major. Vistes les activitats efectivament programades durant la festa local, tot fa pensar que no se n’ha executat del tot el pressupost”, rebat Fernàndez.

Per festa major les entitats de cultura popular van exposar públicament el seu malestar amb l’Ajuntament múltiples vegades (més info: ‘Les entitats de cultura popular es planten i reclamen que se les valori‘). Ara el principal grup de l’oposició (ERC) els allarga la mà: “Mantenen vives les nostres arrels, representen la ciutat i la projecten enfora. No només necessiten suport econòmic directe de l’Ajuntament: també se’l mereixen. Sort n’hem tingut per festa major”, diu Glòria Llobet.

Més informació:

Foto portada: un correfoc abans de la pandèmia. Autor: David B.

Comments are closed.