Foto portada: entrada del Gimnàs Municipal, a la plaça de Frederic Monpou. Autora: Alba Garcia.

ERC alerta que el govern desmantellarà el Gimnàs Municipal

Esquerra Republicana alerta que el govern municipal no està treballant amb la resta de partits i agents implicats per mantenir obert el gimnàs municipal, situat al centre de Sabadell. Els republicans critiquen que l’executiu vulgui atorgar la gestió de l’equipament a una entitat en comptes d’apostar per la gestió directa. Alhora, alerten de que un canvi en les activitats de l’equipament podria deixar als 13 treballadors de la plantilla sense feina.

El gimnàs municipal porta acumulant pèrdues des de 2018. L’empres gestora, IGE Sports, ha estat indemnitzada any rere any per les pèrdues econòmiques que genera l’establiment. Entre els anys 2018 i 2020, l’Ajuntament ha hagut de pagar més de 260.000 euros per les pèrdues, fet que va provocar que a la tardor del 2020 el govern, fins i tot, es plantegés tancar el gimnàs.

Això, però, no va arribar a passar i al desembre del mateix any es va convocar un Ple extraordinari per buscar-hi una solució. Amb els vots a favor d’ERC, Crida, Cs i CUP, i les abstencions de PSC i Junts, es va acordar mantenir l’activitat del gimnàs fins al desembre de 2021, moment en que acaba la concessió a IGE Sports, i prioritzar la gestió directa a partir de 2022. Alhora, es va decidir constituir una taula de diàleg entre treballadors del gimnàs, usuaris i partits polítics per arribar a un consens sobre el model de gimnàs per la ciutat.

Els republicans alerten, però, que només s’han reunit una vegada amb tots els actors i creuen que el govern municipal no té intenció d’arribar a consensos. Segons opina el portaveu d’ERC, Gabriel Fernàndez, el govern de Farrés està “consumant la mort del gimnàs municipal”.

“Estem davant d’una situació molt greu. Primer perquè hi ha una decisió del Ple, òrgan que està per sobre de qualsevol govern o alcalde o alcaldessa, i que l’executiu no està complint, i segon perquè si el cedim, tindrem un equipament esportiu, però no un gimnàs municipal”, explica Fernàndez.

El republicans exigeixen a Farrés que presenti un projecte extern del nou model de gimnàs, alhora que recorden que, d’atorgar el gimnàs a una entitat, es pot posar en risc als 13 treballadors, donat que no se sap si seguirien treballant al gimnàs o quedarien al carrer.

“No volem renunciar a un gimnàs públic. Creiem que posar diners i lluitar per la salut i l’esport no és perdre diners. Si aquest és el concepte que tenen, que no cal fer públic el que pot fer un privat, perdem equipaments essencials. Farrés torna a equivocar-se intentant enganyar-nos a tots amb taules de treball que no arriben a res, perquè quan els terminis acabin, tindrem la cessió del gimnàs a una entitat i el desmantellament serà una realitat”, exposa Fernàndez.

Des d’ERC aposten perquè el gimnàs sigui de titularitat pública, centrat en l’àmbit de la salut i en la promoció d’hàbits de vida saludables i que esdevingui un espai inclusiu, obert per a ciutadans i esportistes.

En concret, el projecte dels republicans es centra en tres línies: promoure les pràctica d’esport saludable, incloent al gimnàs maquinària i activitats supervisades; crear un programa d’activitat física i esportiva en col·laboració amb entitats de salut pública per persones amb patologies lleus; i oferir espais a entitats i esportistes locals que practiquen l’esport base.

Foto portada: entrada del Gimnàs Municipal, a la plaça de Frederic Mompou. Autora: Alba Garcia.

Comments are closed.