Foto portada: una família amb mocadors de festa major. Autora: Berta Tiana / Ajuntament.

ERC vol que es facin almenys 20.000 mocadors de Festa Major cada any

La iniciativa d’entregar un mocador per celebrar la Festa Major podria morir d’èxit. No ho diu així però així ho interpreta el principal grup de l’oposició, qui sosté que més de 24 hores abans de l’inici oficial de la Festa Major ja s’havien esgotat aquest any deixant així una sensació de “frustració” entre els ciutadans que es queden sense. Per revertir-ho ERC proposa multiplicar almenys per set el nombre de mocadors que es regalen cada any i passar dels 3.000 actuals als 20.000 mínim.

La iniciativa es va posar en marxa a la Festa Major del 2017, quan el quatripartit va posar en marxa una actualització de la Festa Major, que ha quedat a mig camí perquè en realitat el programa d’actes està més que consolidat i immòbil i els pocs canvis s’han revertit (la fideuà ja no és aplec i l’envelat al Passeig no es posa enlloc). Sí s’ha mantingut la idea de concentrar concerts, barraques i fira d’atraccions a l’Eix Macià. Entre els retocs es van començar a donar mocadors, i també el primer domassos pels balcons. Se’n feien 3.000 i es van entregar a diversos punts de la ciutat amb la finalitat que els ciutadans se’ls posin sobre les espatlles. El mocador ha estat un èxit i les cues per tenir-ne un s’han anat repetint any rere any. I també el malestar entre els que es queden sense. Un desencís que, segons ERC, aquest any s’ha incrementat perquè els mocadors ja s’havien acabat el dijous 31 d’agost al matí, més de 24 hores abans de començar la Festa Major.

Com aturar el desencís?

Per evitar-ho el principal partit de l’oposició demana a l’Ajuntament un veritable pas endavant i augmentar de forma més que notable la producció: passar dels 3.000 actuals fins “un nombre no inferior a 20.000”. Un salt important. A més, volen que no només es donin al Centre, com aquest any sinó almenys als quatre punts cardinals de la ciutat i idealment a tots els centres cívics, doncs la festa és de tota la ciutat. En tercer lloc, demanen que s’amplii el període de recollida perquè “tothom que en vulgui un pugui passar-hi”.

“El mocador és de tothom, de tots els sabadellencs, i tots hem de poder accedir-hi, visquem on visquem, fem l’horari que fem. Esperem que la proposta tiri endavant”, manté el portaveu republicà a l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez.

La proposta arribarà a la Junta de Portaveus del proper 20 de setembre. L’únic any que es van produir més de 3.000 mocadors va ser l’any 2018, quan se’n van fer (i també es van esgotar) 7.500.

Foto portada: una família amb mocadors de festa major. Autora: Berta Tiana / Ajuntament.