Raul Garcia Barroso, Gabriel Fernàndez, Èlia Soriano. Autor: David B.

ERC vol protocols per blindar les condicions laborals amb temperatures extremes

ERC portarà al ple del proper dimarts 13 de setembre una moció en la que proposa a l’Ajuntament que “eviti que els seus treballadors i els de les empreses que contractin hagin de suportar temperatures extremes com les registrades aquest estiu a causa del canvi climàtic”.

ERC vol que en els plecs de concessió i prestació de serveis i obres, s’incloguin clàusules climàtiques com a criteri adjudicació. A més demanen que “es revisin els protocols de tots els serveis municipals per garantir unes condicions de treball saludables des del punt de vista tèrmic”.

“A la primera onada de calor el passat mes de juliol vam denunciar aquesta situació i el govern municipal no va fer-hi res: cap acció efectiva”, ha assegurat el portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez.

La regidora Èlia Soriano ha explicat que “els plecs de clàusules administratives que es redactin han de contemplar per a la prestació de serveis mesures climàtiques per garantir la salut dels treballadors i les seves corresponents penalitzacions per incompliment”.

La moció que es portarà al proper ple municipal contempla també que el govern espanyol promogui canvis legislatius i a la Generalitat de Catalunya a que inclogui als plecs de condicions dels contractes en que les condicions climàtiques puguin suposar un perill per als treballadors.

Més informació:

Foto portada: els regidors republicans Raúl García Barroso, Gabriel Fernàndez (portaveu) i Èlia Soriano. Autor: David B.

Comments are closed.