Foto portada: Gabriel Fernàndez, Raül Garcia i Èlia Soriano durant la presentació de la moció pel pla de contingència per garantir el servei de neteja i residus. Autor: Àlex Bello.

ERC reclama un pla de contingència en cas de nul·litat del contracte d’SMATSA

Aquest divendres el portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana, Gabriel Fernàndez, juntament amb els regidors Raül Garcia i Èlia Soriano han presentat la moció per elaborar un pla de contingència per garantir el servei de neteja i residus, així com els llocs de treball en cas de nul·litat del contracte d’SMATSA. Els republicans presentaran al ple de dimarts vinent la moció, que ja compta amb el suport del grup municipal de la Crida, i demanen al PSC que tingui a punt el pla per, com a màxim, d’aquí a sis mesos.

La moció d’ERC demana al Secretari municipal que redacti un informe per determinar jurídicament com s’ha d’actuar en cas que el contracte d’SMATSA, involucrat en la instrucció de la peça 28 del cas Mercuri, quedi declarat nul. L’objectiu, segons el grup municipal, és poder garantir el servei de neteja i residus així com els llocs de treball.

“A ERC li preocupen tres qüestions: com garantirem un bon servei de neteja i residus als ciutadans, quina resposta es donarà en cas de nul·litat del contracte per garantir el lloc de treball dels gairebé 400 treballadors del servei, i quin és el model que vol adoptar la ciutat per poder garantir el servei”, ha declarat Gabriel Fernàndez

En cas que el contracte es declari nul per via penal o administrativa, ERC vol que Sabadell tingui un full de ruta sobre com actuar. Per això, proposen que l’informe contempli totes les modalitats de gestió possibles, des de la municipalització del servei fins a la contractació del servei amb una gestió externa. A més, demanen que aquest pla s’elabori dins d’un període de temps de com a màxim sis mesos.

“Ens trobem davant d’un escenari on cada cop és més possible que el contracte quedi declarat nul, ja que la investigació ha anat reforçant indicis, que tipifica i fixa una sèrie de persones responsables. Per això, s’ha de fer una planificació de cara a aquest escenari”, ha declarat el regidor republicà, Raül Garcia. 

Durant la presentació de la moció per al pla de contingència, Fernàndez ha recalcat la necessitat que l’alcaldia faci accions d’acord amb les mocions aprovades al ple, i acusa Farrés de l’incompliment d’algunes de les accions que s’acorden. 

“Les mocions són una eina molt important que tenen els representants polítics per implementar polítiques a la ciutat. ERC està preocupada, perquè el que està passant a les mocions del ple denota un toc autoritari. El ple és el màxim òrgan de sobirania de la ciutat, per això el que s’aprova hauria de ser sagrat, i el govern ha de complir. El que està passant és el pitjor que li pot passar a la democràcia; s’aproven mocions, algunes no es compleixen i d’altres es fa veure que s‘han complert quan inclús es va en la línia contrària del que s’ha aprovat”, ha sentenciat el portaveu d’ERC.

Per exemplificar-ho, Fernàndez ha parlat del cas del Gimnàs Municipal, en què assegura que no es pot parlar en aquests termes, ja que és una entitat la que organitzarà diferents activitats esportives. Un altre exemple que recalca el portaveu és el del carrer dels Gitanos, en què assegura que “el que es va aprovar a la moció era que calia canviar el nom del carrer, no posar una placa”. 

Foto portada: la regidora Èlia Soriano, Gabriel Fernàndez (portaveu), i el regidor Raül Garcia durant la presentació de la moció pel pla de contingència per garantir el servei de neteja i residus. Autor: Àlex Bello.

Comments are closed.