Foto portada: Sílvia Renom, Gabriel Fernàndez i Santi Valls. Autor: J.d.A.

ERC demanarà al ple un pla de xoc per evitar la degradació de l’enllumenat

ERC portarà al ple municipal de dilluns una proposta per aprovar un pla de xoc per evitar la degradació de l’enllumenat de la ciutat. Tot plegat un mes després de la caiguda d’un fanal a la Ronda Zamenhof que va ferir greument una dona.

Sabadell té prop de 17.000 fanals, alguns d’ells amb moltes dècades a vida. Esquerra Republicana creu que cal accelerar-ne el seu manteniment per evitar nous ensurts. En aquest sentit, portaran una proposta clara al proper ple: que el govern es comprometi a aprovar en un termini de tres mesos un pla de xoc per evitar la degradació de les faroles, tant pel que fa a la base com a les tapes que sovint són robades.

“Molts fabricants dels fanals ja ni existeixen i és difícil renovar les tapes. Però és un perill. Calen mesures si és necessari provisionals quan es robin o es malmetin”, apunta el portaveu republicà a l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez.

En aquesta línia, proposaran al ple que s’utilitzin els plans d’ocupació del Vapor Llonch per reforçar el manteniment dels fans. Segons el govern, se’n canvien o arreglen 200 cada any a través de l’empresa Aluvisa. Però a aquest ritme es trigaria 90 anys a arribar als 17.000 de la ciutat, diu Fernàndez. Cal, per tant, més actuació municipal.

Més informació:

Foto portada: Sílvia Renom, Gabriel Fernàndez i Santi Valls, aquest matí. Autor: J.d.A.

Comments are closed.