Gabriel Fernàndes i Carme Forcadell. Autor: David B.

ERC proposa firmar l’Acord Social per l’Amnistia i l’Autodeterminació

Esquerra Republicana proposarà al pròxim ple municipal que Sabadell s’adhereixi al manifest de l’Acord Social per l’Amnistia i l’Autodeterminació (ASAA), que defensa aquestes dues mesures com una sortida democràtica al conflicte entre Catalunya i l’Estat. El portaveu republicà, Gabriel Fernández, ha presentat la moció que presentaran la setmana que ve acompanyat de Carme Forcadell, una de les membres d’aquesta entitat impulsora i una de les principals afectades en la resposta del govern espanyol al procés independentista.

El grup municipal d’Esquerra Republicana considera que l’Ajuntament de Sabadell ha d’expressar el seu suport a l’amnistia per als principals encausats d’El Procés. El portaveu i alcaldable de partit, Gabriel Fernández, ha anunciat que presentaran la proposta al pròxim ple municipal, dimarts que ve, i el text consta de dos acords: defensar l’amnistia per a totes les persones “exiliades, encausades i represaliades” i també reconèixer l’autodeterminació de Catalunya.

“Sabadell, la cinquena ciutat del país, de tradició democràtica, republicana, d’esquerres i catalanista, no pot viure d’esquena al país, no es pot mantenir muda davant d’aquesta situació que afecta també sabadellencs. Cal que el Ple, el màxim òrgan que representa tots els veïns, es comprometi amb una solució democràtica per al conflicte polític”, defensa Fernández.

El republicà ha volgut fer referència a Carme Forcadell, també d’ERC i qui aquest dimecres estava present en la presentació de la moció a l’Ajuntament, i al sabadellenc Jordi Cuixart, expresident d’Òmnium Cultural, entre altres encausats. Esquerra ha volgut relligar el seu discurs amb algunes dades i, en aquest sentit, ha destacat els més de 4.000 represaliats pel govern espanyol dins del que es coneix com a ‘Operació Catalunya’, una operació que recentment ha tornat a aflorar per diferents motius.

“Més de 800 persones continuen tenint una causa judicial oberta a hores d’ara. Hem sabut, fa poc, que l’estat espanyol ha espiat 65 independentistes amb els programes Pegasus i Candiru en el que es coneix com a Catalangate; aquesta mateixa setmana hem conegut també un nou cas d’intent d’infiltració d’un organisme del govern espanyol en una organització política que ens toca molt de prop, el Jovent Republicà”, ha afegit el portaveu d’ERC Sabadell.

Per tot això el partit considera que l’Ajuntament ha d’adherir-se al manifest impulsat per l’Acord Social per l’Amnistia i l’Autodeterminació (ASAA), que proposa l’amnistia com una solució per aquestes persones i reconeix el dret a l’autodeterminació de la societat catalana. La moció es presentarà al ple municipal del juliol i aleshores es votarà si aquest plantejament es tira endavant o no.

“A través d’aquest manifest volem donar una eina per poder solucionar el conflicte. Això no té res a veure amb la independència, sinó que això té a veure amb la defensa de la llibertat i dels drets democràtics perquè no podem normalitzar la repressió d’un país que, a part de la repressió derivada de l’1-O, ens espia. Contínuament rebem informació d’una situació de pèrdua de llibertats democràtiques que no és normal”, lamenta una de les membres d’ASAA, Carme Forcadell.

Forcadell i Fernández han fet un paral·lelisme entre la societat catalana i sabadellenca i han assegurat que en totes dues hi ha una àmplia majoria de ciutadans a favor d’un referèndum d’autodeterminació i d’una solució eminentment política.

Foto portada: Gabriel Fernàndes i Carme Forcadell. Autor: David B.

Comments are closed.