Roda de premsa ERC

ERC proposa facilitar la instal·lació de plaques solars a façanes, pèrgoles i balcons

El grup d’ERC ha anunciat que presentarà una moció al ple municipal per facilitar que els veïns puguin col·locar plaques fotovoltaiques a les seves façanes, pèrgoles i balcons. Segons ha declarat Gabriel Fernàndez, l’alcaldable republicà, “Sabadell és a la cua en plaques fotovoltaiques del Vallès Occidental”. La proposta comportaria la tramitació d’una nova ordenança municipal que afavoreixi la instal·lació d’aquesta tecnologia.

La regidora Èlia Soriano ha explicat en roda de premsa que el grup municipal instarà l’Ajuntament a tramitar una normativa que permeti que la instal·lació de les plaques solars es produeixi de forma organitzada i eficient. També reclamen un estudi per identificar els terrenys on posar grans quantitats de plaques i que es modifiquin les ordenances amb l’objectiu de reduir la burocràcia a particulars durant el procés d’instal·lació de panells.

“Estem molt per sota de la mitjana comarcal de plaques per cada 10.000 habitants”, ha declarat Fernàndez. Segons les dades compartides pel candidat republicà, procedents d’un informe de Nació Digital de final d’any, Sabadell es troba en 25,7 plaques per cada 10.000 habitants, menys que altres poblacions com Terrassa (31,1) o Cerdanyola (84,2).

Plaques fotovoltaiques a façanes, pèrgoles i balcons

Segons ha indicat Salvador Salat, enginyer i consultor climàtic que ha col·laborat amb el grup municipal d’ERC, si Sabadell vol complir amb els requisits de futur que marca la Unió Europea caldrà apostar per l’energia renovable.

“Sabadell hauria d’instal·lar d’aquí al 2050 uns 930 megawatts d’energia solar i s’haurien d’instal·lar 650 megawatts d’energia eòlica. El problema que té Sabadell és que difícilment trobarà lloc on posar molins i que els molins girin, per tant aquest esforç que no pot fer amb energia eòlica l’haurà de fer també amb energia solar. No podrà haver-hi cap teulada sense placa fotovoltaica, però tot i fent aquest esforç no en generarem la sufient”, ha explicat Salat en roda de premsa.

La proposta es presentarà en forma de moció el pròxim dimarts 7 de març al ple municipal. De cara al futur, Fernàndez ha posat sobre la taula que caldrà col·laborar amb altres ciutats per crear “comunitats energètiques”.

Foto de portada: Èlia Soriano, Salvador Salat, Gabriel Fernàndez i Raul Garcia Barroso a la roda de premsa d’ERC. Autor: Izan Vizuete.

Comments are closed.