ERC recrea el símbol feminista ‘Zapatos Rojos’ al Parc Catalunya

Esquerra Republicana ha omplert el pont de Parc Catalunya amb més d’un centenar de sabates vermelles aquest 25-N. L’acció és una rèplica de l’obra Zapatos Rojos, de la mexicana Elina Chauvet, i una vegada caigui la nit s’il·luminarà l’exposició amb espelmes. En algunes hi havia una nota amb un missatge de força i perseverança. La regidora republicana Èlia Soriano i l’expresidenta del Parlament, que també va ser regidora a Sabadell, Carme Forcadell, han instat a continuar treballant per una societat més justa.

Les sabates vermelles són un símbol feminista internacional que l’artista mexicana Elina Chauvet va crear amb la seva exposició Zapatos Rojos. Parteix de la base que tots els parells són tan diversos com dones hi ha en el món i que la violència masclista es pot reproduir en qualsevol lloc; per això hi ha des d’espardenyes d’estar per casa fins a sandàlies amb taló d’agulla. Esquerra Republicana Sabadell ha plasmat aquesta obra al pont del Parc Catalunya aquest divendres a la tarda amb motiu del 25-N, el Dia Internacional per a l’Erradicació de la Violència Masclista.

——-PUBLICITAT——-

——-PUBLICITAT——-

És per aquest motiu que un equip de persones ha treballat durant dies a la seu local d’ERC per pintar tots els exemplars que els han fet arribar. Tal com ha destacat la regidora Èlia Soriano, n’han posat 111: un per cada dona assassinada a Catalunya des del 2009, que és l’any en què l’Institut d’Estadística (Idescat) va començar a registrar-ho: “Aquestes sabates representen les dones assetjades, humiliades, atacades i, especialment, les desaparegudes i assassinades com a víctimes dels feminicidis. A Catalunya, 111 víctimes des que es recullen dades oficials”. Qui ha volgut ha pogut deixar un missatge a dins.

Recreació de ‘Zapatos Rojos’ per part d’Esquerra Republicana Sabadell. Autora: J. Ramon

Enguany Esquerra Republicana Sabadell ha escollit aquesta obra per commemorar el 25-N, però el missatge ha estat el de cada any: cal continuar treballant per a l’erradicació completa del masclisme i aconseguir una societat on homes i dones estiguin en el mateix nivell. L’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, també d’ERC, ha destacat el punt que ella considera clau:

“No ho erradicarem si no treballem conjuntament homes i dones. El masclisme no va de gèneres: hi pot haver homes feministes i dones masclistes. Jo sempre parteixo de la idea d’una feminista que admiro molt, que és l’Àngela Davis, que diu ‘Hem de partir de la idea tan radical que les dones també som persones’. Doncs això: entre tots i totes hem de treballar per erradicar aquesta xacra que és la violència masclista”.

Forcadell també veu amb certa preocupació el fet que enguany hi hagi un 51 per cent més de denúncies per agressions sexuals que l’any passat: “D’una banda és positiu, però de l’altra és esgarrifós. Imagina’t el que encara hi ha si tots tenim molt clar que es denuncia el mínim”.

Foto portada: recreació de ‘Zapatos Rojos’ per part d’Esquerra Republicana Sabadell. Autora: J. Ramon

Comments are closed.