ERC acata la decisió de la Junta Electoral i tapa els vinils “partidistes” de les finestres

Coincidint amb l’inici de la campanya electoral, i instats per la Junta Electoral de Zona de Sabadell, el grup municipal d’Esquerra Republicana ha tapat els missatges que la Junta Electoral considera “partidistes” aquest divendres. Els republicans han acatat la decisió de la Junta Electoral per no posar en problemes els funcionaris ni els agents de la Policia Municipal, tot i lamentar que el govern municipal no hagi presentat al·legacions “lluitant per la llibertat d’expressió”.

Com ja va dir fa 48 hores quan es va conèixer la decisió de la Junta Electoral de Zona de Sabadell, el portaveu republicà, Gabriel Fernàndez, manifesta que “no deixarà d’haver-hi presos polítics” per molt que la junta electoral obligui a tapar els missatges que ho recorden i acusa el PSC d’arrenglerar-se amb Ciutadans, que va denunciar el cas, abans de lluitar per la llibertat d’expressió.

“Durant aquests dies no es podrà llegir el missatge; no obstant, nosaltres sempre defensarem els nostres presos polítics i exiliats. És una competició entre partits nacionalistes espanyols. Nosaltres no hem estat denunciats, sinó que ha estat l’Ajuntament de Sabadell qui ha rebut aquesta denúncia; per aquest motiu, nosaltres no podem presentar-hi al·legacions. I ha estat l’alcaldessa qui ha renunciat a fer-ho i, per tant, a defensar el dret fonamental de llibertat d’expressió dels grups que formem part del consistori”, diu Fernàndez.

Els republicans han tapat els vinils de les finestres del seu grup durant la campanya. La Junta Electoral considera que són símbols “partidistes” i emplaça els equipaments públics a mostrar una màxima neutralitat especialment en períodes electorals, des que es convoquen les eleccions fins el dia de les votacions.

Finestres del Grup Municipal d'ERC. Autor: David B.
Finestres del Grup Municipal d’ERC, fa uns dies. Autor: David B.

A les finestres del principal grup de l’oposició hi havia (segueixen sent-hi però tapats fins el 15 de febrer) tres adhesius diferents: un text reclamant ‘llibertat preses polítiques’, un altre dedicat als presos amb les seves cares demanant la seva llibertat en anglès i un tercer sobre el Govern Republicà, el nom amb el que els republicans anomenen el seu ‘govern a l’ombra’.

Foto portada: les finestres del grup d’ERC, aquest matí. Autor: A.H. 

Comments are closed.