Foto portada: el portaveu d'ERC, Gabriel Fernàndez, donant sang aquesta tarda a l'Escola Industrial. Autor: ERC / cedida.

ERC vol un centre territorial del Banc de Sang a Sabadell

El grup municipal d’Esquerra Republicana presentarà una moció al ple del proper dimarts, 14 de desembre, per crear un centre territorial del Banc de Sang i Teixits abans del 2023. L’objectiu d’aquesta proposta és fer un pas més en aquesta qüestió i posar-se al nivell d’altres ciutats catalanes amb característiques similars. Els republicans assenyalen que Sabadell és l’única població del territori amb més de 200.000 habitants que encara no disposa d’aquest equipament; a diferència d’altres més petites, com Lleida, Reus o Tortosa.

La moció d’ERC té dos destinataris: per una banda, insta al departament de Salut de la Generalitat a crear aquest centre territorial del Banc de Sang i Teixits “en un equipament sanitari adequat”; per l’altra, demana a l’Ajuntament que habiliti un espai municipal de manera permanent fins que la ciutat disposi d’aquest centre territorial definitiu. Els republicans aprofiten l’avinentesa per reclamar també més implicació al govern municipal a l’hora de promocionar aquesta pràctica. Segons dades del Banc de Sang, Sabadell ocupa la novena posició del rànquing català en donació de sang i la desena en donació de plasma; tot i ser la cinquena ciutat més poblada de Catalunya.

Els regidors republicans Pere Farrés i Francisca Maya i el portaveu d'ERC a Sabadell, Gabriel Fernàndez, en la presentació de la moció. Autor: cedida.
Els regidors republicans Pere Farrés i Francisca Maya i el portaveu d’ERC, Gabriel Fernàndez, en la presentació de la moció. Autor: cedida.

La regidora republicana Francisca Maya ha destacat que enguany hi ha hagut 10.000 donacions de sang més que el mateix període de l’any 2019, però que encara no és suficient. Assenyala que les necessitats diàries han augmentat a partir d’aquest setembre i caldria disposar de 1.100 donacions al dia per garantir totes les transfusions. En aquest sentit, també destaca que amb l’augment d’aquesta activitat, ara les reserves del Banc de Sang se situen a les 6.000 unitats, quan la xifra ideal seria de 10.000. Maya defensa així la moció del seu partit:

“Les col·lectes mòbils funcionen. També disposem d’un punt fix de donació de sang setmanal i de donació quinzenal de plasma al Taulí des de 2019, però hem de fer un pas més endavant: un punt permanent de donació on es pugui anar qualsevol dia suposarà un pas endavant important”.

Per la seva banda, el portaveu de la formació republicana, Gabriel Fernàndez, recorda que per donar sang només cal ser major d’edat, pesar més de 50kg i estar sa. També considera que ara, pocs dies abans de Nadal, és un bon moment per “agrair la solidaritat dels sabadellencs, que va fer possible que la ciutat generés prop de 3.000 donacions l’any passat”.

Fernàndez ha acabat la roda de premsa donant sang a l’institut Escola Industrial on s’ha habilitat un punt de recollida mòbil aquest divendres a la tarda.

Foto portada: el portaveu d’ERC, Gabriel Fernàndez, donant sang aquesta tarda a l’Escola Industrial. Autor: ERC / cedida.

Comments are closed.