Escarp defensa la legalitat dels cobraments que es practicaven a la FMC.
Una part del sumari del cas Pokémon es deriva a Sabadell.
L’actual secretària d’Organització del PSC, Assumpta Escarp, ha passat aquest matí pels Jutjats de Sabadell. Està imputada per malversació de fons públics en una de les peces separades del cas Mercuri. En concret, la que investiga si les retribucions que cobraven els membres de la Federació de Municipis de Catalunya constituien sobresous. La peça té una cinquantena d’imputats.
De fet, Escarp forma part de la segona tongada d’imputats. Inicialment la jutgessa instructora, Beatriz Faura, va imputar una quarantena de càrrecs públics, que formaven part de l’Executiva de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) fins l’any 2012. Però després d’avançar en el cas, i fent la mirada enrere, ha trobat indicis de malversació en gairebé una desena de càrrecs públics més que formaven part de l’antiga executiva. Si no hi ha més imputats és perquè en molts casos la falta administrativa ja hauria prescrit. Escarp assistia a l’Executiva de la FMC com a representant de l’ajuntament de Barcelona. A la sortida dels Jutjats ha reconegut que va cobrar 160 euros mensuals membre era a la FMC. Ha defensat que es tractava d’una pràctica que va assumir com a normal i ha dit que no va cometre cap irregularitat de forma intencionada.
Ningú ha apreciat cap comentari de que els cobraments fossin il·legals ni a l’Ajuntament ni a la FMC; mai ningú va advertir de cap il·legalitat”, s’ha defensat davant els mitjans de comunicació després de parlar amb la jutgessa. “No hi ha hagut cap advertiment d’incompatibilitat, i el secretari interventor de l’Ajuntament coneixia que cobràvem, figurava a les declaracions de la renda i mai va existir cap advertència ni d’il·legalitat ni d’incomptabilitat”, ha continuat.
Aquest dilluns també estaven citades als Jutjats l’exalcaldessa del Vendrell, Helena Arribas (PSC), i l’alcaldesa de Malgrat de Mar, Conxita Campoy (PSC), així com el de Balaguer, Miguel Aguilar, que ha aplaçat la declaració. Campoy ha assegurat que els diners estaven “ben percebuts” i ha assegurat que no els pensa tornar perquè corresponien a la tasca que llavors feia a la FMC.
Aquest dimarts hi ha una nova ronda de declaracions amb, entre altres, l’exalcalde de Cerdanyola del Vallès, Antoni Morral (ICV-EUiA).
La peça FMC
La investigació és una de la trentena de peces que constitueixen el cas Mercuri, de presumpta corrupció. Arran de la documentació obtinguda en els registres policials, els investigadors consideren que la Federació de Municipis de Cataluya podria haver emprat sota la presidència de l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, un sistema de retribuir en base a sobresous que serien constituits de malversació de fons públics. La investigació abarca una cinquantena de càrrecs públics. El cas afecta a càrrecs i excàrrecs públics de PSC, CiU, ERC, ICV i PP (més info sobre el cas: ‘Peça FMC‘)
El cas Pokémon, també a Sabadell
Així mateix, aquest dilluns la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció ha fet saber que una part del cas Pokémon, que investiga el grup empresarial Vendex, s’instruirà a Sabadell. El jutjat de Lugo s’ha inhibit d’una part del cas, ja que a Sabadell s’està investigant el concurs per concedir el servei de neteja viària i recollida de residus a l’empresa Serveis Medi Ambient SA (Smatsa), que forma part del grup Vendex. De moment, en aquesta peça estan imputats l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, i el coordinador d’Espai Públic de l’Ajuntament (encara en nòmina), Xavier Izquierdo (més info: ‘La investigación del concurso de limpieza viaria‘). Des de fa uns dies fa són a Sabadell els 92 toms que contenen part del sumari del cas Pokémon (més info: ‘Grup Vendex a Sabadell nega relació amb el cas Pokémon‘).
Una persona com la Sra. Assumpta Escarp, que porta tota la vida a l’administració pública i a la política amb càrrecs de responsabilitat, no li fa vergonya dir que no sabia que era il·legal cobrar una assignació econòmica mensual en concepte de dietes sense justificar? Vinga va.
Chupocteros son todos