EUiA denuncia “deixadesa” del govern davant les alertes de Protecció Civil

La formació política Esquerra Unida i Alternativa denuncia que el govern local no ha anunciat amb celeritat l’avís que ha fet la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat davant una situació de risc per superació del llindar d’informació d’ozó trosposfèric.

Esquerra Unida i Alternativa assegura que davant la situació de risc calidria que les persones amb problemes respiratoris, gent gran i nens petits s’abstinguin de fer activitats físiques, sobretot si aquests produeixen fatiga i són de llarga durada.

Aquesta formació, que té dos regidors al consistori, el govern de Sabadell ho ha comunicat a la població en risc aquesta alerta. Segons la portaveu d’EUiA, Marisol Martínez el govern local confirma que no ha fet cap mena d’actuació i que desconeixia la situació en concret. Martínez assegura que el govern  no actua de forma contundent davant les alertes que rep. Consideren que és una mostra de deixadesa i desgovern, “una més”, segons EUiA.

L’avís de Protecció Civil

Protecció Civil ha publicat un avís el passat 22 de juliol relatiu a les comarques d’Osona, Berguedà, Solsonès, Vallès Oriental, Vallès Occidental i Baix Llobregat. Aquest organisme assegurava que es podien superar els llindars per sobre dels 180 micrograms per metre cúbic en aquestes comarques. En aquest sentit, demanaven que els sectors mé sensibles evitessin fer esforços a l’aire lliure. A més proposava l’etiqueta #ozó a Twitter per seguir la informació relativa a l’alerta i recomanava la web dedicada a l’atmosfera.

El regidor Monge: “No s’ha superat cap límit”

Segons explica el regidor de Gestió d’Ecosistemes, Lluis Monge, en cap moment s’ha superat cap límit a Sabadell que obligui a notificar la ciutadania una situació anòmala en quant a l’ozó. Monge assegura que Protecció Civil  va fer un preavís i que entre els dies 20 i 22 de juliol només s’han superat els límits d’ozó durant al municipi de Rubí. “I només durant dues hores”, assegura. “Estem sempre molt alerta en aquests temes, que poden generar una certa alarma social, i demanem a EUiA un mínim de rigor”, assegura Monge per acabar.

Foto portada: Estació que medeix la contaminació a Sabadell, a la Gran Via, aquest dimecres. Autor: J.d.A.

One Comment