Farrés anuncia que no s’integrarà a l’equip de Josep Ayuso si perd les primàries

  • La candidata a les primàries del PSC aplega unes 300 persones a la sala polivalent del complex Alexandra.

  • “Estem a punt d’arribar a port”, diu. “D’aquí a uns anys direm que estàvem avui aquí refundant el PSC”, assegura Farrés.

La candidata a les primàries del PSC Marta Farrés ha aplegat unes 300 persones aquest dimecres a la tarda al complex Alexandra, al barri de Can Rull. En el que ha estat l’acte central de la seva campanya durant les primàries, Farrés ha anunciat que no entrarà en un “canvis de cromos” que no entendria la ciutadania. Així que ha anunciat que si perd les primàries no s’integrarà a l’equip del candidat guanyador, Josep Ayuso.

L’equip de Marta Farrés és optimista, i segons ella ha dit, creuen que guanyaran ja que han anat veient com creix el seu projecte dia rere dia. En un discurs molt aplaudit, Farrés ha repassat les línies bàsiques de la seva candidatura: limitació de mandats, nou estil i voluntat de canvi. Aquest dimecres ha afegit una novetat: ha anunciat que si finalment Josep Ayuso guanya les primàries ella no s’integrarà en l’equip del candidat guanyador. Considera que “no ho podria explicar” i creu que la ciutadania no entendria un “canvi de cromos”. A més, ha afegit alguna autocrítica al període socialista: “aquests dies hem après a demanar perdó. Hi ha hagut coses que no les hem fet bé”, manté.

Farrés ha començat la seva intervenció recordant que el seu projecte és col·lectiu i no personal i ha reconegut el paper dels seus col·laboradors, “activistes”, en les seves paraules, “un activisme que havíem perdut i hem recuperat”.

Estem canviant el partit. Aquest, el de Sabadell, serà el primer procés de primàries que es farà al PSC. I ens estaran mirant. Hem decidit que volem canviar el partit. No volem ser un hàmster que dóna voltes a una gàbia sinó sortir de la gàbia si ens deixen la porta oberta”, ha mantingut.

Farrés manté que el PSC a Sabadell ha de canviar per necessitat (“o som capaços de dir-nos el que no fem bé o ens canviaran”) però també per convicció. Farrés manté que “o fem el PSC un partit més útil, on la crítica no sigui un problema o la gent ens farà fora. Hem de canviar el partit”. De fet, el lema de la seva candidatura és el següent: canviar per guanyar.

Optimista de cara a les primàries de dissabte (on poden votar uns 500 militants i més de 2.000 simpatitzants), recorda la necessitat d’acudir a un dels tres punts de votació i fer ús del dret a vot.

Sánchez: “la ciutat ens mira i ens espera”

Farrés ha estat precedida per l’alcalde Juan Carlos Sánchez, que ha reiterat que el seu equip volia primàries obertes a la ciutadania, així com un debat públic entre els candidats. Dues propostes rebutjades per l’altra candidatura. També és optimista: “falten 72 hores per començar a canviar les formes de fer del socialisme a Sabadell”. L’alcalde ha defensat la candidatura de Farrés, a qui dóna suport, com un exercici de “llibertat” i “pluralitat” al partit, així com una “oportunitat per exercir un dret [la llibertat], que pot canviar moltes coses”.

L'alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez. Autor: J.d.A.

Sánchez considera que en aquestes setmanes s’ha mostrat com el PSC és un partit viu i que “la ciutat ens està mirant i ens espera”. Manté que caldrà mà esquerra, ideologia i pragmatisme per governar la ciutat a partir de l’any vinent.

Històrics del socialisme sabadellenc

L’actual alcalde, que ha renunciat a liderar el PSC en benefici de Farrés, ha estat precedit per l’històric dirigent socialista, Simón Saura, que considera que Farrés té més opcions de generar il·lusió entre els sabadellencs que Josep Ayuso a les eleccions municipals. “A Sabadell hem tingut una època Toni Farrés, una època Manuel Bustos i ara podem tenir una època de la Marta”, ha dit.

Regidors i antics regidors del PSC que donen suport a Farrés. Autor: J.d.A.

Així mateix, l’acte ha estat precedit per una fotografia amb tots els regidors socialistes, actuals i antics, que donen suport a Marta Farrés. Han acudit una dotzena però en total són 18, entre ells, històrics com Maria Ramoneda, Oriol Civil, Simón Saura. També gairebe tots els exregidors de l’època de Manuel Bustos que ja no són a l’Ajuntament (Maria Ramoneda, Ricard Estrada, Isaac Álvarez, Concha Manzano, Rosa Pareja o Albert Beltran).

Foto portada: Farrés, al complex Alexandra. Autor: J.d.A.

4 Comments