Foto portada: l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i el ministre d'Indústria, Jordi Hereu. Autor: @jordihereub via X.

Farrés surt en tromba contra l’OPA hostil: “absolutament en contra”

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés (PSC), “absolutament en contra” de l’OPA hostil del BBVA a Banc Sabadell. “Estic absolutament en contra que la identitat del Banc Sabadell es perdi, vull que continuï existint un banc que porta el nom de la ciutat i que està absolutament lligat a la història i trajectòria de Sabadell”, ha assegurat aquest dijous, poc després de saber-se l’OPA hostil.

En el cas purament local, la vinculació del Banc Sabadell amb la ciutat és claríssima, malgrat que des de l’any 2017 la seu social no està en el número 6 de la plaça Sant Roc sinó a la Costa Blanca, a Alacant. A efectes purament pràctics, Banc Sabadell manté un destacat centre de serveis informàtics a la plaça de Catalunya. A nivell d’oficines, BBVA i Banc Sabadell són les dues entitats financeres amb més presència a Sabadell. No cal oblidar que BBVA ja es va quedar l’any 2013 i per un euro l’extinta Unnim, on s’havia sumat Caixa Sabadell. A Farrés li preocupa que si l’OPA hostil triomfa es tanquin oficines, però també els vincles emocionals.

“Sabadell acull la primera oficina del banc i aquest lligam es tradueix també en un important vincle amb la ciutat i en el suport a entitats i iniciatives socials i culturals. En aquest moment clau per al futur del banc volem posar en valor aquest vincle i la preocupació pels efectes que l’OPA hostil tindria en aquest aspecte”. També ha destacat que “pot haver-hi un impacte negatiu en l’ocupació i pèrdues de llocs de treball de veïns i veïnes de Sabadell”.

A més, l’alcaldessa assegura que el “component emocional” també és important.

“És un banc que la ciutadania de Sabadell sentim nostre” o que almenys porta el nom de la ciutat pel món. “No creiem que una OPA hostil sigui la millor manera de plantejar una operació que tindrà conseqüències de gran abast tant per a la nostra ciutat com per al conjunt del país”, assegura.

BBVA ha anunciat aquest dimecres l’OPA hostil després que el Consell d’Administració del Banc Sabadell rebutgés el passat dilluns l’oferta d’integració amistosa. El BS assegura que el banc d’origen basc havia “infravalorat” el BS i creia que era millor anar en solitari, especialment pels accionistes.

Més informació:

Foto portada: l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i el ministre d’Indústria, Jordi Hereu. Autor: @jordihereub via X.

One Comment

  1. Pingback: Allau de reaccions, la majoria en contra, a l'OPA hostil del BBVA

Leave a Comment