Foto portada: el solar on s'havia de construir la nova comissaria del nord de Sabadell. Autor: J.d.A.

Farrés descarta del tot portar la comissaria al nord

El govern desisteix de portar la comissaria al nord de la ciutat. S’ha reforçat Can Marcet i s’hi han invertit diners, per exemple amb la Central de Comandament. I s’invertiran 700.000 euros més en dotació de recursos per l’actual prefectura. L’executiu municipal dona per abandonat el projecte de traslladar la comissaria a la Plana del Pintor amb el que es va presentar el PSC a les eleccions de l’any 2019.

Les instal·lacions de Can Marcet estan envellides, però s’estan posant al dia. Fa cinc anys la llavors candidata del PSC a l’alcaldia, Marta Farrés, volia traslladar la comissaria al nord de la ciutat, a l’aparcament que hi ha al costat de la biblioteca del Nord (més info: ‘El PSC vol traslladar la seu de la Policia Municipal‘). Però el projecte va quedar en guaret a causa de la pandèmia. Durant el mandat passat es van fer alguns avenços burocràtics, sense arribar a tenir projecte ni sortir a concurs (més info: ‘Comença l’incert tràmit per portar la comissaria al nord‘). S’havia aparcat però no descartat (més info: ‘El Govern insisteix: la comissaria anirà al nord quan es pugui‘). Ara ja queda definitivament descartat. Tot quedarà en un no res.

Inversió a l’actual comissaria

El govern municipal està ara per posar al dia Can Marcet. Aquest dimecres ha anunciat una inversió de 700.000 euros, tant en equipaments com en la instal·lació, per anar adequant Can Marcet. S’incorporaran 10 noves motocicletes i dues furgonetes per a la unitat de reforç a la proximitat. Es compraran etilòmetres, material per detectar la presència de drogues i sistemes per mesurar la velocitat. El dipòsit d’elements decomissats, ara molt precari, serà adequat aquesta primavera i a l’estiu es reformarà la planta baixa de la Prefectura per millorar la privacitat de la ciutadania i incrementar la seguretat de la recepció, diferenciant l’espai d’atestats i de treball policial.

Informació relacionada:

Foto portada: el solar on s’havia de construir la nova comissaria del nord de Sabadell. Autor: J.d.A.