Farrés emplaça la Generalitat per recuperar la Pista Coberta i no perdre tota la temporada atlètica

Des que la Generalitat va decidir de forma sobtada tancar el vacunòdrom, la instal·lació esportiva continua a l’espera d’un acord entre administracions per començar una rehabilitació de 400.000 euros per tornar a albergar entrenaments i competicions. Segons ha avançat l’alcaldessa de Sabadell aquest dilluns, tant l’Ajuntament com la Diputació i el Consejo Superior de Deportes s’han compromès a finançar la seva part. Farrés emplaça a la Generalitat a fer el mateix si no es vol perdre tota la temporada esportiva.

La Pista Coberta d’Atletisme de Sabadell no alberga competicions des d’inicis de l’any 2020. A mitjans de març es va desmuntar a tota pressa per generar un hospital temporal que mai es va utilitzar. Finalment, l’espai es va aprofitar com a vacunòdrom durant un mes i mig, entre l’1 de juny i el 18 de juliol. La Generalitat el va tancar de forma sobtada, sent el primer vacunòdrom que es va clausurar a Catalunya malgrat que en aquell moment es va obrir la vacunació a la franja d’edat de menys de 30 anys.

Des de juliol, fa més de dos mesos, s’ha mogut poca cosa. L’Ajuntament ja té des de fa temps quantificada la rehabilitació en 400.000 euros i busca finançament a quatre bandes: el propi, provincial via Diputació de Barcelona, autònomic via la Generalitat i estatal via el Consejo Superior de Deportes.

Per molt que es corri ja no es podrà tenir la pista recuperada per tota la temporada. Però si no es corre la temporada atlètica quedarà de nou en blanc a Sabadell. D’aquesta forma, Farrés ha exhortat la Generalitat a aportar fons de la mateixa manera que ja s’han compromès a fer la Diputació i el Consejo Superior de Deportes. Segons els càlculs municipals, recuperar la Pista Coberta costarà uns 400.000 euros i cada administració n’hauria d’aportar un 25 per cent. Malgrat que les obres duraran poc més de 30 dies, hi ha tota una part burocràtica (licitació, concurs, adjudicació…) que alenteix els processos:

“Quan tingui l’ok de la Generalitat, encara que sigui verbal, començarem a licitar el procés per recuperar-la tan aviat com sigui possible”, ha assegurat Farrés. Però no es pot descartar una temporada en blanc.

Una altra qüestió de fons que no quedarà resolta ara és el manteniment de la instal·lació. Es dona la circumstància que Sabadell acull una Pista Coberta d’Atletisme de país però les despeses de manteniment les sufraga només l’Ajuntament de Sabadell. Aquest fet, ja de naixement, genera un dèficit crònic a la instal·lació, que absorbeix l’empresa pública Promoció Econòmica i que, malgrat que han passat diversos governs per l’Ajuntament, no s’ha acabat resolent per la via del finançament compartit.

Més informació:

Segueix iSabadell a Telegram!

Segueix iSabadell a Telegram i rebràs les notícies més rellevants directament al teu dispositiu. Fes-ho AQUÍ.

Foto portada: una militar, a la Pista Coberta, el març de l’any passat. Autor: David B.

Comments are closed.