Farrés, Gibert, De la Rosa i portaveus de l'oposició, a la recepció de la Festa Major 2023. Autor: Juanma Peláez / Ajuntament

Farrés, contundent a la recepció de Festa Major: “La majoria d’homes i dones hem dit prou”

Com marca la tradició, el dijous previ a la Festa Major ha tingut lloc la recepció institucional. Un acte celebrat a Ca l’Estruch poques hores abans de l’inici de la festa i que ha tingut un reconeixement especial pels Gegants de Sabadell en el seu 95è aniversari. L’alcaldessa Marta Farrés ha protagonitzat un discurs de benvinguda que ha tingut tres pinzellades d’actualitat: el rebuig a les violències masclistes, l’impacte del canvi climàtic i les polítiques municipalistes.

“La majoria d’homes i de dones hem dit prou”. Aquest ha estat el contundent missatge de Farrés en referència al petó no consentit de Luis Rubiales a Jennifer Hermoso en la final del mundial de futbol femení. El tema del moment no podia faltar al discurs de la Festa Major i l’alcaldessa ha fet una crida a unes celebracions sense violències.

“Hem viscut una onada feminista que ha posat en agenda actituds masclistes que encara tenim en el nostre país i que portem massa temps blanquejant”, ha remarcat Farrés.

El feminisme ha estat un dels punts més destacats del discurs, però no l’únic. A més dels clàssics agraïments, també s’ha fet menció a les temperatures extremes que ha patit la ciutat durant l’estiu i que “evidencien els efectes del canvi climàtic”. Presenten el repte d’adaptar el municipi a un nou context. La tercera pota de la declaració ha estat pel munipalisme: “No hi haurà èxit de les polítiques públiques si les ciutats no estem al centre de les transformacions”.

“Un espai de retrobament”

Les dates de la Festa Major, ha recordat Farrés, fan que les celebracions es converteixin sovint en “un espai de retrobament després de les vacances”. És per això que ha aprofitat per fer un petit balanç de l’estiu, el qual ha descrit com “relativament tranquil” amb l’excepció de la caiguda d’un fanal el passat diumenge que va ferir greument una veïna. “Desitgem que aviat estigui entre nosaltres”.

A l’escenari l’han acompanyat, mocador verd al coll, els portaveus dels diferents partits que es troben a l’oposició: Gabriel Fernàndez (ERC), Anna Lara (Crida), Lluís Matas (Junts), Joan Mena (En Comú Podem), Nuria Acacio (Vox) i Cuca Santos (PP). També Carles de la Rosa, regidor de Cultura, i Pol Gibert, tinent d’alcaldessa. L’esdeveniment ha reunit un any més a representants d’entitats culturals, socials i esportives de tota la ciutat, així com figures rellevants de la política sabadellenca i vallesana.

El tret de sortida oficial, aquest divendres a les nou

Malgrat que ahir ja van tenir lloc les primeres activitats de la Festa Major, el pregó de divendres donarà oficialment la benvinguda a la festa. Enguany, amb els cantants Carlos González i Natalia Revilla com a protagonistes.

Fotos: Juanma Peláez / Ajuntament de Sabadell.

Comments are closed.