Foto portada: compareixença de Marta Farrés durant la trobada amb periodistes. Autor: David B.

Farrés, sobre els 8 milions dels Next Generation: “tenim projectes i Sabadell en marxa”

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, celebra que el Ministeri de Transports hagi dotat l’Ajuntament amb vuit milons d’euros dels fons Next Generation per accions de mobilitat abans de 2025. Així Sabadell haurà de posar en marxa una Zona de Baixes Emissions i projectes ja licitats o en execució com la transformació dels laterals de la Gran Via o la modernització del transport urbà seran finançats gairebé en un 80 per cent dels fons europeus.

Sumant la inversió europea i l’aportació municipal, d’entre el 20 i el 25 per cent, s’invertiran 11 milions d’euros en diverses accions a la ciutat.

“Obtenir recursos sempre és una bona notícia. Primer perquè és un reconeixement a la viabilitat de la feina que estem projectant, però sobretot perquè ens permet millorar Sabadell i posar-la en línia amb el futur que volem: més cuidada, més sostenible, més digital i amb més oportunitats. A Sabadell s’hi fan inversions, tenim projectes, tenim Sabadell en marxa”, ha assegurat Farrés, tot valorant les novetats sobre els fons europeus.

Entre els projectes que reben finançament comunitari, hi ha tota la bateria d’accions pactades amb Junts als entorns de la Gran Via (carrers de l’Alcalde Ribé a Ca n’Oriac, Antoni Forrellad i davant el Taulí a la Creu Alta, Quevedo a Covadonga o l’antic baixador de la Rambla, entre el Centre i l’Eixample. Però també accions com la reforma de la plaça de la Fuensanta, a Ca n’Oriac, crear el passatge Jean Piaget, a Gràcia, reformar el carrer Goya, a Campoamor, unir les places de Montserrat Roig i del Mestre Planas a l’Eixample o urbanitzar del carrer del Caucàs, a la Plana del Pintor.

A banda, Europa cofinançarà la instal·lació de punts de recàrrega elèctrica a les cotxeres de la TUS i el SAE (Sistema d’Ajuda a l’Explotació). Es destinaran també 1,5 milions d’euros a crear i gestionar una Zona de Baixes Emissions.

Alguns projectes no han rebut finançament, com un intercanviador a Can Llong (on encara no hi ha estació de Rodalies però l’Ajuntament fa dècades que la reivindica), accions per pacificar la zona Creueta del Centre. L’Ajuntament també havia demanat fons per adequar el pàrquing del Passeig de la plaça Major, cosa que ha quedat fora dels projectes seleccionats.

Més informació:

Foto portada: l’alcaldessa de Sabadell, en una atenció a mitjans, el passat desembre. Autor: David B.

Comments are closed.