Foto portada: el Passeig de la plaça Major, aquest dilluns. Autor: J.d.A.

Farrés, sobre les terrasses: “els locals sabien que venia el llop”

Els quatre bars i restaurants del Passeig de la plaça Major que han vist retirada o reduïda la seva terrassa des de dissabte sabien per diverses vies que estaven fora de la normativa. Així ho ha apuntat la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, Montse González, aquest dilluns en una atenció als mitjans. Segons González, els tècnics s’han posat en contacte amb els locals per fer-los saber que o bé sobreocupaven l’espai públic o bé no tenien la documentació en ordre. L’alcaldessa, Marta Farrés, assegura que és un tema purament tècnic, sense intervenció política. I ha utilitzat una metàfora ben coneguda per explicar-se: el conte que ve el llop. És a dir, els locals estaven avisats.

Segons Farrés els tècnics havien fet arribar als locals en diverses ocasions que hi havia un problema i que si bé s’havia estat molt flexible a causa de la pandèmia calia anar tornant a la situació prèvia.

“Jo no sé si un local compleix o no compleix la normativa. Crec que és un error entrar-hi a nivell polític. Però sí puc dir que hi ha malestar veïnal i que no hi ha hagut cap instrucció política a cap tècnic més enllà de fer compatible el dret al descans dels veïns amb els drets dels establiments. I sí vam dir als tècnics que abans de fer cap actuació se’ls visités diverses vegades”, ha assegurat.

Així va ser, segons el govern. Fins i tot la tinenta d’alcaldessa d’Economia, Montse González, assegura que ella mateixa ha anat local per local pel Passeig de la plaça Major i rodalies per fer-ho saber ja feia setmanes. “S’ha estat molt flexible”, insisteix González. Durant la pandèmia se’ls ha permès augmentar les taules i ocupar més espai, a més de bonificar la taxa de terrasses. Però a mesura que la normalitat es va recuperant cal anar tornant a la situació anterior.

“Em consta que s’ha passat de nou pels locals dels que o bé tenien una ocupació de les terrasses fora de la permesa o bé no tenien llicència. Finalment el dia x [el passat divendres, just començar el torn de dinar, el llop va arribar] s’han aixecat dues terrasses perquè no tenien llicència i s’han reduït les terrasses a dos locals més”, ha assegurat González.

Membres de l’executiu municipal tenen aquest dilluns una trobada amb un dels establiments afectats. Els establiments han mostrat la seva queixa aquest cap de setmana com també el Gremi de Restauració.

Més informació:

Foto portada: el passeig de la plaça Major, aquest dilluns. Autor: J.d.A.

Comments are closed.