Foto portada: l'alcaldessa de Sabadell en funcions, Marta Farrés, aquest divendres. Autora: Alba García Barcia.

Farrés, vicepresidenta primera de la Diputació

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés (PSC), serà la primera de les quatre vicepresidentes de la Diputació de Barcelona. Si aquest dijous es va escollir Lluïsa Moret com a presidenta, aquest divendres s’ha signat el decret per nomenar les quatre vicepresidències.

La Diputació tindrà quatre vicepresidències. Farrés serà la vicepresidenta primera. La vicepresidenta segona serà Maria Eugènia Gay, qui va ser no fa gaire delegada del govern central a Catalunya. La vicepresidenta tercera serà Candela López, d’En Comú Podem, i el vicepresident quart serà l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, independent però vinculat a Junts. El govern provincial està format pel PSC, En Comú Podem i díscols de Junts.

En cas de vacant de Moret, Farrés serà la presidenta de la Diputació en funcions. El nomenament es produeix l’endemà que se celebrés el ple de constitució de la Diputació, que va designar presidenta de la corporació a l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret (PSC-PM) amb 25 vots a favor.

51 diputats

Al ple van prendre possessió els 51 diputats, amb la composició següent: PSC, 17 diputats; Junts, 12; ERC, 11; En Comú Podem, 5; PP, 4; Vox, 1; i Tot per Terrassa, 1.

En aquest mandat Farrés és l’única diputada provincial sabadellenca. En l’anterior ho havien estat Gabriel Fernàndez (ERC) i Adrián Hernández (Cs, ara s’ha passat al PSC). A escala comarcal, Farrés està acompanyada per l’alcalde de Polinyà, Javi Silva, la de Badia, Eva Menor, la de Rubí, Anna Maria Martínez, la terrassenca Maise Balcells (Tot per Terrassa) el santcugatenc Jordi Puigneró (Junts) i les regidores Eva Soler (ERC, Palau-Solità i Plegamans) i Olga Serra (ERC, Viladecavalls).

Foto portada: l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés. Autora: Alba García Barcia.

Comments are closed.