Juli Fernàndez (ERC) al Parlament de Catalunya

Fernàndez (Territori) assegura que es complirà l’acord sobre la B-40

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, ha assegurat que es complirà l’acord amb el PSC sobre la B-40, en el marc del pacte pels pressupostos, tot i que ha remarcat que “no és el quart cinturó”. Davant la pregunta del diputat de Junts Joan Canadell sobre la seva oposició al projecte, l’exalcalde de Sabadell ha explicat que el seu pensament sobre la infraestructura “és el mateix de sempre” i que “el govern farà el que puguem fer millor per als ciutadans del Vallès”.

La construcció de la ronda nord entre Sabadell i Terrassa ha estat un dels temes més discutits durant el ple d’avui al Parlament de Catalunya. El conseller ha declarat que la comarca necessita un model de mobilitat que “que respongui a les necessitats actuals de la gent i que estigui d’acord amb la realitat que vivim”.

Inversió en transport públic

Al llarg de la seva intervenció, Fernàndez ha tornat a defensar que el seu partit acceptés les condicions del PSC per aprovar els comptes de 2023 perquè “calia que hi hagués pressupostos per a la gent del país”. En aquest sentit, també ha destacat que part dels recursos destinats a Territori es dedicaran a millorar el transport públic vallesà, com és el cas d’un bus directe entre Sabadell i Terrassa i un altre entre Sabadell i Castellar.

Contrast amb Salvador Illa

El primer secretari del PSC, a diferència de Fernàndez, aposta fermament per construir el quart cinturó sencer. Així ho va exposar durant un acte del partit a Castellar del Vallès el passat 7 de febrer. Illa admet que al Vallès Oriental no hi ha consens per projectar la via, però espera poder enllaçar Sabadell amb Granollers i així connectar el tram ja existent entre Granollers i Mataró.

Des del PP han aprofitat la situació per interpel·lar a Fernàndez pels pressupostos i els acords d’infraestructures amb el PSC. “Els socialistes ja no ploren, els socialistes facturen”, ha dit Lorena Roldán citant la cançó de Shakira.

Foto de portada: Juli Fernàndez al Parlament de Catalunya. Autor: ACN

Comments are closed.