Foto portada: el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, a Ca n'Oriac. Autor: David B.

Fernández Díaz manté que “l’independentisme no treballa per la integració dels immigrants sinó per la divisió”

El ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat que el terrorisme d’arrel gihadista serà derrotat pels països occidentals dies després de l’operació policial a Sabadell, Terrassa i Sant Quirze. Fernández Díaz insisteix en jutjar com a imprudent la tasca de la Fundació Nous Catalans.

Fernández Díaz insisteix que la tasca que duen a terme “alguna fundació”, però es refereix a la Fundació Nous Catalans de Convergència Democràtica, és imprudent.

Està bé que es treballi per la integració dels immigrants però si es combina amb el projecte independentista es fa de forma contradictòria perquè l’independentisme no treballa per un projecte integrador sinó per un projecte que divideix la societat. Fa dos anys que va ser expulsat un ciutadà per atemptar contra la seguretat de l’Estat que estava integrat en aquesta fundació. Si callés no contribuiria al bé comú perquè una gran part de la societat catalana desconeixeria el que es promou. Em quedo aquí però els fets són els fets. Si volen que parlem més ho farem però per prudència millor ens quedem aquí”.

Fernández Díaz manté dues de les seves manifestacions més polèmiques. En primer lloc que el procés sobiranista ja ha esquerdat la convivència interna de Catalunya. I en segon lloc que s’està supeditant l’afany de guanyar adeptes al sobiranisme per sobre de la inclusió dels nouvinguts.

El procés està contribuint a confrontar la nostra societat. Tots coneixem veïns i famílies o amics que s’han dividit. Han fracturar i dividit la societat catalana a nivell veïnal, d’amics, professional i familiar. Els que estem aquí som ciutadans de Catalunya i sabem del que parlem. Tots coneixem casos. Una societat fracturada, dividia i poc cohesionada no afavoreix la integració de col·lectius d’immigrants”, ha continuat.

Malgrat tot, Fernández Díaz manté que “pocs països al món han patit tant el terrorisme com el nostre i això ens ha fet tenir la virtut de l’especialització. Vam derrotar a ETA. Vam derrotar al Grapo i també ho farem amb aquests terroristes del segle XXI que volen destruir la nostra civilització. Aquí s’enfronten no religions, sinó la barbàrie i la cultura contra la civilització”.

El ministre ha recordat que durant el 2015 s’han detingut a 40 persones per presumpte pertinença a grup gihadista. Un terç s’han detingut a Catalunya, els darrers el passat dimecres en una operació a Terrassa, Sant Quirze, Valls i Sabadell, on es va detenir el presumpte líder de la cèl·lula islamista, Antonio Sáez, ‘Alí el perruquer’. El ministre manté que cal una política migratòria que potenciï la seguretat:

Venen persones d’altres llocs i són ben rebuts i contribueixen al desenvolupament del nostre país. La voluntat és que la política migratòria legal i ordenada. No es molt demanar que qui vingui entri per la porta i no per la finestra. No ens conformem amb coexistir. Cal respectar les seves arrels però qui ve a viure entre nosaltres ha d’assumir el nostre codi de valors, a la Constitució”.

Fernández Diaz ha recordat que fa justament 30 anys es va produir un atemptat amb desenes de morts al restaurant El descanso, prop de Madrid. Un atemptat la investigació del qual va ser arxivada i reoberta després de l’atemptat del 11M a Madrid, per vincles amb el terrorisme islamista. També ha mencionat l’atemptat d’ETA a Sabadell, farà 25 anys al desembre, per homenatjar la tasca dels cossos de seguretat. “Ho dic des de Sabadell als veïns: treballem sense descans per garantir en la mida de les possibilitats la seguretat dels veïns i ciutadans perquè la seguretat és un bé primari imprescindible per viure en pau i llibertat i exercir de forma efectiva els nostres drets i llibertats”.

 

3 Comments