Foto portada: Fernàndez, al ple municipal de gener. Autor: David Jiménez.

Fernàndez (ERC) va fort contra la B-40: “si soc alcalde i es fa el Quart Cinturó dimitiré”

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Sabadell, Gabriel Fernàndez, ha assegurat aquest divendres que si guanya les eleccions i finalment s’executa el Quart Cinturó, dimitirà del càrrec. Fernàndez busca desmarcar-se de l’acord pressupostari a tota velocitat. Així mateix insisteix que la millor forma d’evitar la B-40 des de Sabadell és tenint-hi un alcalde i un govern municipal en contra.

Fernàndez ho ha dit en una tertúlia a 8TV, on també ha assegurat que si aconsegueix arribar a l’alcaldia aturarà una infraestructura contra la qual històricament ERC s’ha mostrat en contra, però que ha acceptat ara per aconseguir els vots del PSC als pressupostos de la Generalitat.

https://twitter.com/erc_sbd/status/1621650829005438976?s=20&t=c0Pw70xa_c2U2DzrTucE4w
https://twitter.com/elpentagon8tv/status/1621605458170576898?s=20&t=Fc9gxEg2SQVwOaeuPSiZKQ

El mateix dia que ERC va empassar-se un gripau històric i va votar al Parlament a favor de l’anomenada Ronda Nord Sabadell – Terrassa, Fernàndez ja va sortir desmarcant-se en un vídeo. La B-40 és un tema molt sensible a Sabadell (ara per ara ja més que a Terrassa, on l’antiga Orbital ja ha arribat, i també més que al Vallès Oriental, on encara està lluny).

Però si ja és delicat a Sabadell, la B-40 s’ha convertit en especialment espinosa ara per a Esquerra Republicana, qui s’ha vist obligada a virar el seu plantejament històric per tenir pressupostos. Tot a tres mesos d’unes municipals on pot ser una fruita de vots cap a altres formacions, com la Crida o En Comú Podem, que també vota a favor dels pressupostos però ha passat més desapercebut. Militants d’ERC són presents a la Campanya Contra el Quart Cinturó, començant pel conseller de Territori, Juli Fernàndez. A l’acte del passat dimecres on es van anunciar mobilitzacions per aturar la B-40 hi va ser present la regidora republicana Èlia Soriano, i altres membres d’Esquerra.

Ara Fernàndez tem ser engolit per les contradiccions entre la política pràctica i els principis, i es compromet amb llums i taquígrafs a plegar del càrrec d’alcalde, en el benentès que hi arribi, si finalment la B-40 s’acaba fent.

Les promeses de Fernàndez

Fernàndez no surt per la tangent habitualment. Encara en precampanya, ja s’ha compromès públicament a evitar el projecte SurfCity, a fer l’escola bressol municipal de la Concòrdia, a fer una biblioteca municipal al complex Sallarés Deu del barri de Gràcia i a rehabilitar el Mercat de Campoamor.

Més informació:

Foto portada: Fernàndez, al ple municipal de gener. Autor: David Jiménez.

Comments are closed.