Foto portada: el coordinador de SBDxI, Francesc Baró, i Àngel Folch, a la seu de SBDxI. Autor: J.d.A.

Festa de l’ANC al parc de Catalunya per convèncer ‘comuns’ i socialistes de votar sí a la independència

L’Assemblea Nacional Catalana durà aquest dimenge al parc de Catalunya l’arrencada de la segona fase de la campanya Fem Futur, que explica els beneficis de la independència a parer de l’entitat sobiranista. L’ANC es dirigeix així a l’electoral indecís de cara al futur referèndum, compromès pel govern català pel mes de setembre.

L’ANC enfoca així els seus arguments cap a mig centenar de municipis, entre ells, Sabadell, on hi ha una presència sensible de partidaris de la independència i amb un fort electoral d’esquerres no contràries al referèndum, lligades a formacions com l’entorn dels Comuns, votants del PSC i fins i tot d’Unió Democràtica.

Tenim el referèndum a tocar i ens adrecem a persones que tenen dubtes i no tenen clar què votar al referèndum. Volem donar arguments a l’hora de decantar el vot cap al sí”, ha dit la membre del secretariat nacional de l’ANC, la sabadellenca Àngels Folch.

Així durant el matí de diumenge s’instal·laran activitats infantils (inflables, tallers de graffiti, maquillatge infantil, manualitats, projeccions i crispetes). De cara al públic familiar, s’hi faran xerrades, un vermut, música amb els grups Tres de vuit i Els notes i un trenet turístic, que ja funcionarà aquest dissabte a la tarda. Voluntaris de l’ANC explicaran perquè la independència serà positiva pel que fa a l’educació, la salut o els serveis socials. Es preveu que la jornada finalitzi cap a les 13.30 hores. Tot plegat és la posada en marxa de la segona onada de la campanya Fem Futur, que vol donar arguments favorables al sí, i es centrarà en les polítiques socials.

La membre del Secretariat Nacional de l'ANC, Àngels Folch. Autor: J.d.A.
La membre del Secretariat Nacional de l’ANC, Àngels Folch. Autor: J.d.A.

Folch ha assegurat que “estem convençuts que el sí a la independència és majoritari i no es desinfla però cal fer-lo crèixer al màxim. Cal parlar de tu a tu amb la gent sense atossigar-los”.

Campanya pel sí

L’Assemblea demana als contraris a la independència que votin al referèndum (“que no es deixin prendre la veu perquè després no s’hi valdrà fer boicot al referèndum”), tot i que mantenen que “nosaltres no farem campanya per la participació, que l’ha de fer el govern, si no campanya pel sí”, en paraules de Folch. Així Folch sosté que en el referèndum només es comptaran els vots favorables i contraris, sense tenir en compte la participació, el vot en blanc ni els nuls. “Nosaltres partim dels supòsits del [codi de bones pràctiques sobre referèndums] de la comissió de Venècia del Consell d’Europa, que marca els requisits per fer un referèndum i diu que la participació no és un element a tenir en compte perquè llavors s’incitaria a un boicot a la democràcia”, insisteix Folch.

Xerrada amb Artur Mas

D’altra banda, el coordinador de Sabadell per la Independència (SBDxI), Francesc Baró, ha explicat que dimarts vinent, 21 de febrer, a l’Espai Cultura de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 hi haurà una xerrada amb l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, que serà moderada pel periodista de Rac1, Jofre Llombart.

Foto portada: el coordinador de SBDxI, Francesc Baró, i Àngels Folch, a la seu de SBDxI. Autor: J.d.A. 

Comments are closed.