Foto portada: la delegada del govern a Catalunya i la ministra de Foment, Ana Pastor.

Foment licitarà de nou l’estudi informatiu del Quart Cinturó Terrassa-Sabadell-Granollers

La ministra de Foment en funcions, Ana Pastor (PP), ha anunciat aquest dijous que en els propers dies es licitarà l’estudi informatiu del tram Terrassa-Granollers (passant per Sabadell) de l’autovia B-40, més coneguda com el Quart Cinturó. Així es reprèn un projecte més que controvertit.

Ana Pastor ha fet l’anunci en la seva visita a Catalunya, on ha vist de primera mà l’evolució del tram entre Olesa de Montserrat i Viladecavalls. Sense entrar en més detalls, la ministra s’ha limitat a anunciar que la licitació es farà “en els propers dies” amb la voluntat que “hi hagi una partida consignada en el pressupost”.

De fet, si finalment l’estudi informatiu s’acaba licitant no serà el primer, ja que el tram Terrassa-Granollers ja va tenir un estudi informatiu, però va caducar, donant a entendre que el projecte quedava al calaix de la història, almenys en la seva concepció d’autovia estatal i de gran capacitat.

L’executiu municipal, en contra

L’anunci de Pastor ha comportat la ràpida reacció de l’ajuntament de Sabadell. L’executiu local no contempla la continuïtat d’aquesta via i demana que qualsevol infraestructura que hagi d’articular el territori interior del Vallès hauria de ser competència de la Generalitat i no del govern central. L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez (ERC), assegura que l’Estat hauria de centrar-se en millorar la xarxa de tren per solucionar el “gran dèficit” que pateix la comarca. Així mateix, l’executiu d’esquerres demana que la Generalitat obri un debat sobre la mobilitat al Vallès. “El Ministeri no té ni la capacitat ni la sensibilitat per fer les infraestructures de caràcter comarcal que aquest territori necessita”, assegura el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant (Crida).

Més info: ‘Quart Cinturó

Foto portada: la delegada del govern a Catalunya i la ministra de Foment, Ana Pastor, aquest dijous.

One Comment