Indultats: Forcadell i Cuixart passaran la revetlla a casa

El govern central ha concedit l’indult als nou dirigents independentistes empresonats arran de la sentència del judici al procés de l’any 2019. Entre ells hi ha dos sabadellencs: l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i el president d’Òmnium Cultural Jordi Cuixart. Sortiran de la presó aquest dimecres.

El Consell de Ministres ha aprovat els indults aquest dimarts. Són parcials: es deroga la pena de presó però no la inhabilitació. I estan condicionats a no cometre cap delicte greu en un termini de temps que es marca per cada un dels nous condemnats.

Els nou dirigents indultats són sis exconsellers: l’exvicepresident Oriol Junqueras i els exconsellers Raúl Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn i Dolors Bassa, l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i els màxims dirigents de l’ANC i Òmnium l’any 2017, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Els set homes, empresonats a Lledoners, sortiran de la presó junts i faran una declaració.

El govern espanyol ha argumentat l’indult de forma individual. Per exemple, en el cas de Jordi Cuixart s’argumenta que cal indultar-lo per buscar la “distensió” donada la seva influència entre l’independentisme o barrar el pas a la sensació de “falsa injustícia”.

Foto portada: Forcadell, a l’esquerra; Cuixart, a la dreta.

Comments are closed.