La secretària general d'ERC, Marta Rovira, i l'alcaldable d'ERC a Sabadell, Gabriel Fernàndez. Aquest divendres a Ginebra. Autor: cedida.

Gabriel Fernández (ERC) amb Marta Rovira: “Volem acabar amb el municipalisme dual”

  • La secretària general d’ERC, Marta Rovira, s’ha reunit amb diferents representants republicans del Vallès Occidental aquest divendres a Ginebra.
  • El partit ha traçat els principals eixos del municipalisme republicà: mobilitat, urbanisme, infraestructures i feminisme.

Els caps de llista d’Esquerra Republicana en diferents municipis del Vallès Occidental han viatjat a Ginebra per trobar-se amb Marta Rovira i abordar els múltiples reptes de l’actualitat. L’alcaldable de Sabadell, Gabriel Fernández, també hi ha assistit i en la roda de premsa posterior ha destacat que “les eleccions del 2023 són una oportunitat per liderar el canvi que la nostra ciutat necessita com l’aire per respirar”; unes reflexions similars a les de l’alcaldable d’ERC a Terrassa, Ona Martínez, o a les de l’actual alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla.

Esquerra Republicana de Catalunya ha organitzat un acte de partit a Ginebra (la residència de la secretària general, Marta Rovira, des del 2018 com a conseqüència de l’1-O) amb diferents caps de llista del Vallès Occidental, la segona comarca més poblada de la demarcació. Aquest divendres tots els presents han reflexionat entorn el municipalisme en clau vallesana i els principals eixos que han tractat són la mobilitat, l’urbanisme i les infraestructures a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

“Volem acabar amb el municipalisme dual, que només contempla les grans ciutats o les petites localitats. Ens sembla que des del municipalisme se’ns han d’aportar les inquietuds i necessitats de tota la població i que les hem d’abordar des de les diferents administracions. Per això demanem més coordinació i sinergies entre les institucions implicades”, ha reivindicat Marta Rovira.

En aquest sentit, l’alcaldable d’Esquerra Republicana Sabadell, Gabriel Fernández, ha sortit al pas defensant que cal transformar de cap a peus la ciutat per fer-la més “atractiva”. Seguint el lema autonòmic, els republicans es posicionen “al costat de la gent” i això només s’aconsegueix a través d’un govern republicà, segons el seu punt de vista. A què es refereixen amb aquest eslògan? A poder desplaçar-se de casa a la feina amb transport públic sense patir retards, a tenir més diversitat social a peu de carrer, a incloure polítiques feministes en tots els àmbits i a obtenir majors i millors infraestructures, tal com han exemplificat els diferents caps de llista.

“Cal evitar tot el que sigui allunyar els serveis de la ciutadania. Per tant, una de les coses que faré si soc alcalde és retornar la gestió dels tributs a Sabadell”, ha afegit Gabriel Fernández.

Fa gairebé un any que això és competència de la Diputació de Barcelona i, de fet, el grup municipal d’Esquerra Republicana ja fa temps que es manifesta públicament en contra (més info: ‘ERC, contra la delegació de tributs a la DiBa: “perdem autonomia municipal”‘). La resta de representants del Vallès Occidental també han dit la seva en clau local coincidint en les carpetes de mobilitat, sostenibilitat i urbanisme.

Foto portada: la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i l’alcaldable d’ERC a Sabadell, Gabriel Fernàndez. Aquest divendres a Ginebra. Autor: cedida.

Comments are closed.